• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Duurzame kerstboom' moet je bij 'Bergse boom' van Nick en Marieke zijn!

Het is bijna december en de feestdagen komen er aan. Bij de feest- en kerstdagen hoort natuurlijk een mooie kerstboom. In januari van 2021 betrokken Nick Vogels en Marieke van den Heuvel hun nieuwe droomhuis aan de Hoefstraat in Berghem. Bij de koop hoorde ook een kerstboomkwekerij. 'Nou, we dachten, dat zien we nog wel wat we daar mee gaan doen', vertelt Nick. 'Maar al snel begon het te kriebelen. We hebben ons

verdiept in kerstbomen en waren meteen enthousiast'. Dus Nick en Marieke gingen samen aan de slag met hun nieuwe hobby. Een kerstboomkwekerij betekent echter wel dat de Berghemnaren er het hele jaar door mee bezig zijn.

'Dat klopt', zei Marieke. 'Het begint al met onkruid wieden. Dat gaat het hele jaar door. Ik doe het rondom de bomen en Nick doet de rest machinaal. Ze gebruiken geen onkruidverdelgers of chemische middelen die de bodem bederven. Ze willen duurzame kerstbomen kweken. 'Wij vinden dat een kerstboom de beste verzorging verdient. En eerlijk is eerlijk, de beste verzorging is duurzaam een biologisch'.

'In de zomer gaan we op zoek naar mooie en praktische standaarden', vult Nick aan. 'We hebben een machine gekocht genaamd 'Easyfix', waarmee we een gat boren in de stam. Daar past dan een ronde kunststof standaard in'. In oktober zijn de kerstbeurzen en is het tijd om te planten. 'Daar gaan we naar toe voor gadgets en in oktober planten we nieuwe stekjes. Dit jaar hebben we 500 stekjes geplant', vertelt Marieke. Heel wat werk hebben ze met zo'n kerstboomplantage. Het is een groot uitgegroeide hobby geworden!

Ze hebben ook een naam verzonnen nl. 'Bergse Boom' en een website gebouwd www.bergseboom.nl. Op de website vertellen ze over hun duurzame bomen. 'Een gezonde, volle boom die optimaal verzorgd is. Biologisch en duurzaam. Die staat toch het allermooist in jouw woonkamer? Je hebt bij ons de keuze uit maar liefst vier soorten duurzame kerstbomen! Het lijkt in deze tijd een logische keuze en zo draag jij wel heel gemakkelijk bij aan een (letterlijk) groene wereld!'

Nick en Marieke zijn er klaar voor en in december staat er een leuke kerststal en een kraam. 'Onze dochters willen graag chocolademelk gaan verkopen!', lacht Nick. Kortom, jij bent op het juiste adres voor een duurzame kerstboom in de Hoefstraat in Berghem. En het is er gezellig ook!

Vanaf dinsdag 29 november kun je dagelijks bij 'Bergse Boom' terecht vanaf 10.00 tot 21.00 uur. In het weekend zijn ze geopend tussen 09.00 en 21.00 uur. De kerstbomen worden 'ingepakt om mee te nemen of worden in Berghem gratis thuis bezorgd.

Tot bij 'Bèrgse Boom'
Bèrgse Boom
Hoefstraat 2
5351NR Berghem

Phone: 0651970140
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bergseboom.nl

bergseboomnickenmarieke01