• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwbouw: van huis op papier naar je nieuwe thuis ,MvA interieurstyling en advies helpt jou!

De handtekening is gezet. Jouw droomhuis gaat er nu echt komen. Nu nog een huis op papier, maar door alle tekeningen en afbeeldingen heb je een goed beeld hoe dit huis er straks in het echt uit gaat zien. Maar een huis indelen en inrichten op papier is toch echt anders dan bij een bestaand huis.

Zelf bouwen of projectbouw

Voor nu nog veel geduld hebben, de bouw moet immers nog gaan starten of is net gestart. Je bent al wel een beetje aan het nadenken over de inrichting, maar nog tijd genoeg hiervoor. En daar wordt vaak een inschattingsfout gemaakt. Om uiteindelijk een goede inrichting te krijgen, dien je vanaf het prille begin eigenlijk al je plan in grote lijnen klaar te hebben. Als je zelf gaat bouwen heb je iets meer vrijheid, maar bij projectbouw heeft de aannemer al snel een overzicht nodig waar alle aansluitpunten moeten komen te liggen. Om deze goed te kunnen bepalen, dient je eindplaatje helder te zijn. Hoe gaat de opstelling van de keuken eruit zien? Hoe wordt de meubelopstelling, zodat de juiste lichtpunten kunnen worden aangegeven. Hoe gaat de badkamer eruit zien? Hoe deel je de ruimtes in, zodat deze functioneel en logisch zijn? Krijgen alle gewenste functies een plek in jouw nieuwe huis?

Bij projectbouw is er al veel voor je bedacht. Maar heb je stil gestaan bij de volgende vragen? Ga ik uit van de indeling die de ontwikkelaar heeft gemaakt of ga ik mijn huis toch anders indelen? Een indeling die beter bij mij past. Zitten alle aansluitpunten op de plek waar ik ze wil hebben? Kies ik de materialen uit het standaardpakket van de projectontwikkelaar, of maak ik toch een andere keuze? Die keuze moet uiteindelijk toch bepaald worden door wat jij wenst en niet wat het pakket alleen maar aanbiedt. Wat voor opties zit er allemaal in het meerwerk? Wat kies ik daaruit of ga ik verder kijken dan wat aangeboden wordt? Kortom veel te kiezen en te overwegen.

Als je zelf gaat bouwen heb je de regie uiteraard meer in eigen handen. Maar ook dan wil je niet onnodig tijd en geld verliezen doordat niet helemaal tijdig de juiste beslissingen zijn genomen of vergeten zijn te nemen.

Tijdens de hele bouwfase zijn er verschillende momenten dat er beslissingen genomen dienen te worden, die allemaal invloed hebben op het eindresultaat. En dan kom je in een eindeloze wereld van mogelijkheden en keuzes uit, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Wat kan ik in dit hele traject voor je betekenen? 

Tijdens het gehele traject kijk ik met je mee en begeleid ik je om de juiste keuzes op de juiste momenten te maken.

Start traject:

Voor de gehele woning maken we een indeling, zodat goed inzichtelijk wordt waar de diverse aansluitpunten voor water aan- en afvoer, elektra, data en licht moeten gaan komen. We maken een tijdslijn zodat we overzicht bewaken wanneer, welke keuze gemaakt dient te worden.

Gedurende traject:

Voor de keuken, woonkamer, badkamer, toilet en nog één kamer naar keuze gaan we een totaalplan maken. Keuze van materialen, meubels, kleur, verlichting, raamdecoratie en accessoires worden hierin meegenomen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van mijn netwerk van professionele en betrouwbare mensen die kunnen helpen bij jouw woning. Denk hierbij aan een schilder, timmerman, meubelmaker, keukenleverancier, maar ook aan inkoop van meubels en woonaccessoires. Indien gewenst kan ik je meenemen naar mijn leverancier waar je we samen de meubels en woonaccessoires gaan uitzoeken. Vaak kan ik hier nog een mooie korting op geven.

Eind traject:

De verdere inrichting van jullie huis kan gaan beginnen. Hier gaan we de gezelligheid en warmte in jullie huis brengen, zodat het hele traject eindigt met een meer dan tevreden gevoel. Mijn doel is bereikt als het eindresultaat boven verwachting is uitgekomen.

Nuttige investering

De kunst van een goede begeleiding is dat je als klant het gevoel hebt dat je jouw eigen huis aan het inrichten bent, dat er geluisterd wordt naar jouw wensen en dromen, en dat de volle potentie uit je huis wordt gehaald. 

Het is een investering die je voor extra kosten, tijdverlies en ook frustraties kan behoeden, met als eindbestemming een mooi huis dat aanvoelt als jouw eigen thuis.

Wil je graag eens van gedachten wisselen? Ook als je interesse hebt in een deel van dit traject. Leuk als je contact met mij opneemt! Dat kan via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-25350052.

Miriam

MvAinterieurstylingenadviesfoto