• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Straatsma is 'back in town', grootste indoor Padelcentrum van de regio wordt binnenkort geopend!

Het is heel toevallig dat Straatsma weer 'back in town' is. In november 2021 werd bekend dat Sportcentrum Berghem was verkocht. Sportcentrum Berghem bleef minimaal twee jaar leeg staan alvorens de vergunningen binnen waren voor woningbouw. Dat hoorde Abe Straatsma en zijn compagnons Peter Amerika en Stanley Walters ook en sprongen daar op in. Zij gaan 6 padelbanen exploiteren in de tennishal van Sportcentrum Berghem en de horeca en organisatie van

het sportcentrum onder hun hoede nemen. Ze huren deze sportlocatie van de nieuwe eigenaar Vince Bruinsma.

 'Het is heel toevallig dat Straatsma weer terug is in Berghem', vertelde Abe Straatsma. Abe is de zoon van Ben Straatsma. Ben Straatsma is van 1978 tot 1990 burgemeester van Berghem geweest. 'Padel Service Nederland is het bedrijf van Peter en mij en plaatst in heel Nederland Padelbanen. Toen we hoorden dat Sportcentrum Berghem leeg kwam te staan, zagen we kansen. We plaatsen hier 6 indoor padelbanen'. Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Overal wordt padel gespeeld. Padel Service Nederland heeft inmiddels al zo’n 200 banen aangelegd in Nederland waarvan zo'n 20 % indoor is. 'Nu sta ik weer hier', zegt Abe. 'Ja, want Abe heeft hier als kleine jongen tennis gespeeld', vulde oud-burgemeester van Berghem aan. Meneer Straatsma bracht een bezoekje aan Berghem om te kijken wat zoon Abe heeft opgezet in Sportcentrum Berghem.

'Ik heb eind 80-er jaren meegeholpen met het onstaan van Sportcentrum Berghem. Oud politieagent Jaap Ten Hoeve zag er wel brood in en heeft in 1990 dit sportcentrum geopend'. De inmiddels 80-jarige Straatsma weet het nog goed te verwoorden. 'Praten' is hij nog niet verleerd. Hij vertelde mooie verhalen uit het zelfstandige Berghem. Over dat hij oud minister-president Dries van Agt had uitgenodigd bij de Verlichte optocht. Hij had alles uit de kast gehaald om van Agt in het Knollenrijk te verwelkomen. 'Helaas moest van Agt op het laatst afzeggen. Toen heb ik maar een dubbelganger ingeschakeld. Dat werd me door de hoge bestuurders, die uitgenodigd waren, niet in dank afgenomen', zei meneer Straatsma. Hij vertelde ook prachtige anekdotes over de Bergse wielerronde en over de tocht van Berghem naar het provinciehuis in Den Bosch m.b.t. de herindeling van Berghem bij Oss. Zijn uitspraak met 'Rieken uit de schuur, bloed in de greppels' bleef nog lang hangen!

'Mijn vader kan wel uren en uren praten', lachtte Abe. Zo is het. Maar daar komt Mooi Berghem nu niet voor. Er zijn nu zes prachtige padelbanen neergelegd. 'We moeten de verlichting nog aansluiten, alles opruimen en de website aanpassen voor de reserveringen. Dan is het klaar'. 1 juni gaat het grootste indoor padelcentrum van de regio open. Hier in de regio is Sportcentrum Berghem de enige'. Er komt nog een officiële opening, maar per 1 juni kan iedereen kennismaken met padellen. Ook zullen dan de padellessen starten, die worden gegeven door Tennisorganisatie Mike Martin in samenwerking met SImon Sport. Tennisorganisatie Mike Martin verzorgde de afgelopen jaren ook al de tennislessen. 'Men kan hier rackets en ballen huren of kopen. Alles is beschikbaar. Op de nieuwe social media kanalen wordt binnenkort het laatste nieuws en acties geplaatst'.

'Meet, play, eat and drinks, dat is wat we willen! Een nieuw ontmoetingscentrum waar men kan ontmoeten, padellen, squashen, kegelen of tennissen en vervolgens kan eten en drinken. De laatste tennisbaan blijft trouwens open om te tennissen of om bowls te spelen. Na het sporten kan iedereen hier chillen en iets eten, want de menukaart wordt wat opgevrolijkt'. Dat betekent ook dat Sportcentrum Berghem horeca-personeel nodig heeft. Al het personeel is gebleven, maar met een uitgebreidere horeca moet wel nieuw personeel aangetrokken worden.

En de sporthal? 'De GGD zit er nu nog in, maar de kans is groot dat zij deze zomer zullen vertrekken. Dat betekent dat de sporthal weer toegankelijk wordt om te sporten en natuurlijk ook voor de pronkzittingen', voegde Abe er nog aan toe. ‘Tenzij het coronavirus natuurlijk weer de kop opsteekt’. Minimaal twee jaar lang blijven Sportcentrum Berghem en Four2go open. Iedereen kan weer gezellig sporten en nu ook padellen! Ontdek de snelst groeiende sport van Nederland in het grootste indoor padelcentrum van deze regio. Het team van Sportcentrum Berghem heet je van harte welkom.

Foto's Harold Mazen