• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kickoff spaaractie Albert Heijn voor unieke Bergs Historisch fotoboek!

Donderdagmiddag vond de kickoff plaats van de spaaractie bij Albert Heijn voor het Bergs Historisch fotoboek! Voorzitter van heemkundevereniging Berchs-Heem Gerard van der Linden overhandigde, met een confetti-knal van Vera van den Broek, het 1e boek aan franchisenemer Rodney van der Burgt van Albert Heijn Berghem. 'Het was opvallend gelopen', vertelt Rodney. 'We hadden een idee om een actie op poten te zetten met

historische foto's van Berghem. Maar we wisten nog niet hoe. Hetzelfde idee had Berchs-Heem ook. Toen belde Gerard me op en 1 en 1 is 3!' Het Bergs historisch fotoboek was een feit.

'De Heemkundevereniging heeft ruim 1,5 jaar gewerkt aan het Bergs Historisch boek', vertelt de voorzitter. 'De werkgroep van het boek bestaande uit Leo van Oorsouw, Willy van Erp, Bert Akkermans, Gerard Hoeks en Gerard Smits hebben er heel veel tijd ingestoken. En dat vooral in coronatijd, waar live contact erg moeilijk was'.

Het Bergs historisch fotoboek wordt volgende week huis aan huis bezorgd. En ook aan de servicebalie komen de boeken te liggen.

De actie gaat op 10 januari in. Dan kunnen er plakplaatjes gespaard worden bij Albert Heijn Berghem. Die plakplaatjes kunnen ingeplakt worden in dit historische boek met unieke foto's van vroeger. 'Het boek is ingedeeld in diverse categorien en bij de plaatjes zitten echt mooie verhaaltjes erbij. Het is een hele klus geweest, er zitten maar liefst 256 foto's in!', liet Gerard van der Linden nog weten. 

Een soortgelijke actie is er bij de opening van de nieuwe Albert Heijn geweest. Toen kon iedereen sparen voor het 'Bergs Monopolyspel'. Die actie was een geweldig succes! De jeugd tot de senioren hebben daar ontzettend veel plezier aan beleefd. En nog steeds!

Rodney van der Burgt en Vera van den Broek en Heemkundevereniging Berchs-Heem hopen dat dit Bergs Historisch fotoboek ook net zo'n succes wordt! De spaaractie loopt 7 weken. De heemkundevereniging liet weten dat er na de actie ook ruildagen worden georganiseerd.

  •