• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Railroad Roots in Roots Berghem komt er aan met Jim Keller!

Het volgende concert voor Railroad Roots in Roots Berghem komt er weer aan. Volgende week woensdag 20 oktober komt Jim Keller uit New York naar ons gezellige luisterhonk. En hij brengt 2 rasmuzikanten mee: Jan van Bijnen op gitaar en Marco van Os op bas. Jim Keller valt niet specifiek onder de noemers (alt)country of folk, maar om de aanduiding NOIR zoals wel eens bij die genres wordt gebruikt aan de muziek van deze bluesy singer/songwriter te hangen zou zeer

passend zijn. Keller is geen nieuweling in de muziekscene. In de jaren tachtig was hij schrijver en frontman van de pop band Tommy Tutone, die met name in Amerika een grote hit hadden met “867-5309 Jenny”. Daarna bleef Keller lange tijd op de achtergrond als actief muzikant, maar was hij werkzaam als manager en uitgever van o.a. minimal music componist Philip Glass.

 

In 2005 pakte hij zijn eigen muzikale carrière weer op wat tot op heden resulteerde in 3 albums waarvan “By No Means” dit jaar in Europa werd uitgebracht. Dat album werd geproduceerd door Mitchell Froom en op gitaar (als ook op eerdere albums) schittert vriend David Hidalgo. Rolling Stone vond dan ook van de single Mistakes: "Mixing Dr. John’s New Orleans shuffle with the eerie openness of Kiko-era Lobos, it’s a shadowy environment perfect for surveying one’s psychic damage and trying to purge a few demons."

In Europa wordt By All Means vooral geloofd om de schaarse maar zeer passende arrangementen en de doorleefde stem van Keller.
Altcountryform herkent “de kalme en zelfverzekerde koelte van J.J. Cale en Tony Joe White. Die mijmerende, zwoele fluisterzang en het laconiek, ingetogen, lichtjes stuwende en soulvol geluid waar deze twee stilisten uit duizenden herkenbaar van zijn.”
Rootstime.BE hoort: “elf nummers, die worden versterkt door zijn ruige, donkere maar wereldwijze zang en onopgesmukte arrangementen. ‘By No Means’ van Jim Keller is door zijn arrangementen met een ogenschijnlijk eenvoudig maar uiteindelijk verfijnde structuur, het bewijs van “less is more”.
Rock ’n Reel (UK): Jim’s voice is deep, intimate and whiskey-soaked throughout this highly listenable and enjoyable album.

Heaven Magazine beveelt het album aan als: “een prachtig album dat vooral fans van JJ Cale, Bo Ramsey en Tony Joe White zal aanspreken).
Verwacht iets als dit: https://vimeo.com/545173414/6c2a55f848
Jim Keller – By No Means: https://continentalrecordservices.bandcamp.com/.../by-no...

roots20okt2021