• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

ONS Welzijn is opvolger van Rabobank in schitterende zaal in dorpshuis de Berchplaets

De schitterende ruimte in dorpshuis de Berchplaets is verhuurd! Want wie wil er niet in het centrum van Berghem zitten op een A-locatie? De zaal 'De Heide' in de Berchplaets wordt per 1 oktober verhuurt aan 'Ons Welzijn'. Hiermee volgt Ons Welzijn de Rabobank op, die hier gevestigd was. 'De Heide' is de ruimte op de begane grond, direct naast de ingang van de Berchplaets. Een schitterende zichtlocatie, centraal

in Berghem gelegen en zeer geschikt voor maatschappelijke doeleinden, kantoor of winkel. En 'Ons Welzijn' past prima in dat plaatje. De Berchplaets is heel blij met de nieuwe huurder. 

ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener met 300 medewerkers en vele vrijwilligers. Zij bieden hulp aan mensen van alle leeftijden met een vraag of situatie die zijzelf (even) niet alleen kunnen oplossen. Op het gebied van wonen, meedoen, financiƫn, zorg, opgroeien en ontwikkelen. Vanuit wijken en dorpen werken ze aan preventieve, duurzame oplossingen voor de inwoners. ONS welzijn legt verbindingen tussen mensen en instanties in nauwe samenwerking met vrijwilligersorganisaties, gemeenten en partners.

Om beter aan te sluiten bij de vraag van inwoners, heeft ONS welzijn vanaf 1 januari jl. haar teams samengevoegd naar zogenaamde multidisciplinaire teams. Het streven is om de teams in de loop van het jaar in de wijken te huisvesten, zodat de lokale zichtbaarheid en vindbaarheid voor inwoners toenemen. ONS welzijn gaat daarom zichzelf in de Berchplaets vestigen.

Zij zijn er voor iedereen met een vraag of situatie waar zij even niet alleen uitkomen. Samen met vrijwilligers, netwerkpartners en gemeenten trekken ze tijdelijk of langer met hen op en zoeken naar duurzame oplossingen zodat zij weer een toekomstperspectief hebben. Ze gaan hierbij uit van de eigen kracht, talent en netwerk van mensen. ONS welzijn werkt preventief en leggen verbindingen tussen mensen en instanties of instanties onderling. Samen organiseren ze activiteiten en stimuleren initiatieven om iets te leren of voor de ander of buurt te doen of te betekenen. Dat proberen ze ook in Berghem.

ONS welzijn gaat met een team per 1 oktober vanuit De Berchplaets werken. Zij zullen daar iedere dag aanwezig zijn. Ook gaan er besprekingen en vergaderingen elders in het dorpshuis plaatsvinden.

Meer informatie kun je vinden op www.ons-welzijn.nl en loop eens binnen als je vragen hebt.

De nieuwe locatie voor het team van Ons Welzijn: 

  •