• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Cafeteria 't Bikkeltje gaat stoppen, Willy en Diana gaan hun droom in Bonaire achterna

Het is zo ver! Na 32 1/2 jaar gaan Willy en Diana stoppen met cafeteria 't Bikkeltje en hun droom verwezenlijken in Bonaire. Ze vieren al zo'n 6 jaar vakantie op het subtropische eiland. Het is een prachtig eiland waar ze helemaal verliefd op zijn geworden. 'Het is een heel mooi en relaxed eiland', vertelt Willy. 'Voor de corona zei Diana tegen mij, hier wil ik wel wonen! Zo mooi! En dat gevoel had ik ook.

En toen hebben we plannen gemaakt, maar helaas gooide corona roet in het eten. Maar onze droom kwam twee maanden geleden in een versnelling, toen er een koper zich meldde voor onze cafeteria!'. Binnen zes weken was de deal gesloten en konden Willy en Diana hun pijlen richten op Bonaire.

 bonairewillyendiana

Ze krijgen een verblijfsgunning voor een half jaar. In die tijd moeten ze met een plan komen om inkomsten te genereren. 'We willen daar een Bed & Breakfast beginnen. Waar dat is, weten we nog niet. We moeten daar een locatie vinden, waar dat mogelijk is. En natuurlijk een vergunning krijgen. We hebben daarvoor twee plannen, plan A en plan B. Bij plan A willen we 5 of 6 Prefab-huisjes plaatsen waar we 10 tot 12 gasten in kunnen verwelkomen. Die Prefab-huisjes worden in Nederland gemaakt en worden naar Bonaire verscheept. Als we daar geen toesteming voor krijgen, dan richten we ons op plan B. Dan zoeken we een bestaande accomodatie', legt Willy uit.

bonaire01

Een Bed & Breakfast betekent ook ontbijt serveren. 'Die mogelijkheid kan ook', zegt Diana. 'Maar dat regelt Willy. Wij gaan geen lunch of diner verzorgen en al helemaal geen friet en snacks meer', lachte ze. 'De horeca laten we achter ons. In die huisjes zit ook een keuken. De gasten kunnen dan zelf kiezen, of ze wel of geen ontbijt wensen'.

Het wordt een spannende tijd voor Willy en Diana. In een half jaar moeten ze alles geregeld hebben. 'Half november is het zo ver. We gaan een half jaar naar Bonaire om daar alles te regelen en op te zetten. En dat is wel spannend'. Op de vraag of Bed & Breakfast 't Bikkeltje gaat heten, was het antwoord van Willy 'Nee hoor, de naam wordt geen 't Bikkeltje. We hebben nog geen naam en verzinnen daar wel een passende naam'.

bonaire03

Binnenkort wordt de nieuwe eigenaar van cafeteria 't Bikkeltje bekend gemaakt. Mooi Berghem zal daar zeker aandacht aan besteden. We wensen Willy en Diana alvast heel veel succes toe met hun nieuwe uitdaging. Maar tot het zo ver is, kunnen de klanten nog de laatste maanden genieten van al het lekkers wat cafeteria 't Bikkeltje te bieden heeft.

En volg Willy en Diana op hun nieuwe facebookpagina 'Wil & Diana's Bonaire dream' om al hun avonturen te volgen.

bonaire02