• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Geen zand in de motor, maar wel een marter!

In Berghem krijgt van Zandvoort Banden Service vaak mensen in de garage die brood en eieren onder de motorkap vinden. Dit is vaak het werk van steenmarters! Van Zandvoort in de Broekstraat in Berghem heeft er al een paar gezien en ook op het Reut zijn er klanten, die er last van hebben. Van Zandvoort kan het voor u verhelpen door een ultrasoon-kastje in te bouwen. Met dit kastje verjaagt u

deze beesten! Voor vragen over o.a. dit probleem kan u ook bij van Zandvoort terecht. Kosten met inbouw is 55euro.

Marterverjager
Met een marterverjager kunt u eenvoudig steenmarters uit uw auto weren. Maar, waarom gaan eigenlijk ze in de auto zitten en wat voor schade richten ze aan? Jaarlijks richten steenmarters voor miljoenen euro’s schade aan auto’s toe. Marters richten vooral schade aan rubber en plastic delen zoals kabels en leidingen. Denk hierbij aan de bougiekabels, koelwaterslangen en elektriciteitskabels. Daarnaast zijn ze ook fan van het isolatiemateriaal onder de motorkap. Nadat er een steenmarter in uw auto aan de slag is geweest, kunnen er startproblemen of elektrische storingen voorkomen. Er kan echter ook grotere schade ontstaan als u met de auto de weg op gaat. Belangrijke leidingen kunnen zijn doorgebeten, die vervolgens kunnen leiden tot oververhitting van de auto. Ook kan er grote schade ontstaan wanneer u de auto probeert te starten en er door kapotte elektrische kabel kortsluiting ontstaat. Een marterverjager in uw auto is dus zeker niet overbodig!

Waarom steenmarter in de auto?
Er bestaan verschillende theorieën waarom steenmarters in de auto gaan zitten. Ten eerste zijn steenmarters vindingrijk, en gaan dus graag op onderzoek uit. Daarnaast zegt men dat de kabels en leidingen in uw auto voorzien zijn van een stofje uit de visverwerking, deze zouden de leidingen soepel moeten houden. Deze visgeur en smaak zou het aantrekkelijker maken voor marters om te gaan knagen. Daarnaast gebruiken marters ook het isolatiemateriaal onder de motorkap soms voor hun nest.

Steenmarters uit auto weren
Er bestaan veel huis, tuin en keukenmiddeltjes die volgens velen als marterverjagers fungeren. Vaak hebben deze echter geen effect. Ook wordt soms gezegd dat het probleem wordt opgelost door de auto te verplaatsen. Dit werkt echter in veel gevallen ook niet. Steenmarters laten namelijk een geurspoor achter om hun territorium af te bakenen. Andere steenmarters vangen vervolgens deze geur op en gaan op onderzoek uit. Grote kans dat er binnen no-time een andere steenmarter in uw auto zit, die nog meer schade aan kan richten.

De meest effectieve, diervriendelijke en legale manier voor het verweren van steenmarters is met een marterverjager. Een marterverjager is een klein apparaatje dat u in uw auto plaatst, vaak onder de motorkap. Deze marterverschikker produceert hoge ultrasone geluiden, die voor de meeste mensen niet hoorbaar zijn. Marters ervaren deze hoge geluiden als onprettig en zullen daardoor uit de buurt blijven.

Van Zandvoort Banden Service
Broekstraat 2, 5351nc in Berghem
tel. 0412-403038