• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

5 tips bij mooie pilot eerste mobiele jeu de boules van de wereld

Zaterdagmiddag was het zo ver. Berghemnaren Dave van Schaijk en Eric Kersten hadden een pilot georganiseerd om de eerste mobiele jeu de boules van de wereld te testen. Op het terrein van Willy van Erp lag de mobiele baan en er waren ongeveer 20 jeu de boules/ Petanque-spelers aanwezig om een paar ballen 'corona-proof' te gooien. Die gaven vervolgens feedback om te spelen op een prototype mobiele baan. Er zijn 5 nuttige tips binnengekomen waar Dave en Eric wat mee kunnen.

De mobiele baan is een onderdeel van een concept om eenzaamheid tegen te gaan en de sociale inclusie te verbeteren. Veel mensen denken dat er alleen maar eenzaamheid heerst onder ouderen in onze samenleving maar dat is niet zo. Steeds meer jeugd geeft ook aan zich eenzaam te voelen. Eén van de middelen die hiervoor wordt ingezet is het Europees Kampioenschap Petanque in 2022 in ’s-Hertogenbosch waar 22 overdekte wedstrijdbanen worden neergelegd op de Parade voor de St. Jan en dus deze mobiele petanque banen.

Eenzaamheid is een steeds serieuzer probleem aan het worden in onze samenleving. Er is een speciaal programma ontwikkeld, waarvan de pilot binnenkort plaats gaat vinden. Door middel van buurtcoaches worden inwoners van een stad of dorp in Nederland naar de jeu-boule-banen gevraagd om daar te spelen. Het mooie is dat iedereen kan jeu de boulen. Daar veel steden graag hun mooiste plekjes laten zien maar er vaak drukke programma’s zijn op deze plekken (evenementen, markten etc.) hebben Dave van Schaijk en Eric Kersten een mobiele petanque baan ontwikkeld. Die ontwikkeling is niet ongemerkt gebleven. Naast Mooi Berghem waren er ook DTV Oss en TV Berghem aanwezig. Ze zullen binnenkort een impressie hierover geven.

Volgende week gaan de Berghemnaren het evualeren en worden onder anderen de 5 tips meegenomen. Vervolgens wordt nog aan het prototype mobiele baan 'gesleuteld' en gaat de bestelling voor nog eens 7 andere banen de deur uit. In het voorjaar zullen de eerste wedstrijden op deze unieke banen gespeeld worden.

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72157717080302261}