• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vakantie 2.0, ervaringen en voordelen van vakantie naar het buitenland!

Uw persoonlijke reisagent Barbara van Heumen ging op pad naar het buitenland om zelf te ervaren hoe het is om weer op vakantie te gaan. De Berghemse reisagente van The Travel Club heeft de ervaringen en voordelen opgeschreven. Lees onderstaande stukje maar eens en doe er je voordeel aan! 'Ik heb de eigenschap om nu eenmaal snel enthousiast te zijn als er een mooie reis op mijn pad komt. Zo ook nu toen collega’s aan mij vroegen mee te gaan naar Mallorca.

Maar deze keer sloeg echter de twijfel toe. Wel of niet gaan. Het is natuurlijk heerlijk om weer op reis te kunnen, maar daar staat tegenover dat er momenteel geen inkomen is. Corona is de boosdoener'.

Oké, dan dus maar een keer overslaan. Dat is even zuur, maar er komen vast weer betere tijden. Wat een heerlijk toeval dat de week erna Transavia mij aanbiedt om voor hun op reis te gaan om het “nieuwe” reizen te testen. 10 minuten later ben ik al op zoek naar iemand die met me mee gaat en naar een leuke bestemming. Nou dat is niet moeilijk. Uiteindelijk wordt het een reis met 3 collega’s naar Zakynthos in Griekenland met verblijf in het prachtige Tui Blue Caravel in Tsilivi.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat reizen weer kan. Zij het met de nodige aanpassingen. Het is niet meer zoals het was.

Voor wat betreft het vliegen met Transavia.
Het begint er mee dat je je voor een aantal landen vooraf online moet registreren. Je bent verplicht om online in te checken om zo min mogelijk handelingen op het vliegveld te hebben.
- Je staat veel minder lang in de rij op de luchthaven.
- Je reist met een gezondheidsverklaring.
- Op de luchthaven draag je een mondkapje.
- Handbagage-koffertjes worden ingecheckt en je stapt in zones in.

Voordeel: iedereen kan meteen gaan zitten zonder een plek in de bagage bakken boven de stoelen te moeten zoeken voor de trolleys.
Bij het aan boord gaan handen desinfecteren. Er is een minder uitgebreide service aan boord voor wat betreft eten en drinken. Bij het eten of drinken mag het mondkapje overigens wel even af. En ook niet onbelangrijk, je mag gewoon gebruik maken van het toilet. Alleen niet in het gangpad in de rij gaan staan.

Voor wat betreft verblijf in het hotel.
De service in ons hotel was perfect, maar wel anders dan anders. Dit is een All Inclusive hotel. Zelf eten opscheppen in het buffet restaurant is er niet meer bij. Als je erover nadenkt is het eigenlijk ook echt heel onhygiënisch dat zelf opscheppen. Iedereen pakt steeds hetzelfde bestek vast. Alleen hebben we er nooit echt over nagedacht dat het ook anders kan.

Voordeel: Nu staat er keurig iemand achter het buffet (voorzien van mondkapje en handschoenen) die opschept wat jij graag wil eten. Het duurt wel iets langer, maar het werkt. De hotels moeten ook zoeken naar oplossingen en dat lukt ze aardig goed.
Dit TUI hotel, heeft een eigen app. Hierin staat het menu voor de lunch en à la carte restaurant en ook de drankenkaart wordt hier vermeld. Er slingeren dus geen “vuile” menukaarten meer op de tafels.

Voordeel; je kan vanaf je luie stoel bij het zwembad of op je kamer alvast uitzoeken wat je wil eten en drinken. Eigenlijk raar dat we hier met zijn alle nooit over zijn gevallen. Dit is eigenlijk zoveel beter! Er zijn ook hotels waar je vooraf door moet geven hoe laat je komt eten. Zo kunnen ze de hoeveelheid gasten in de restaurants beter regulieren. Op cruiseschepen is dit al heel gebruikelijk. Weer een voordeel; de eetzalen zijn veel rustiger. Heerlijk toch!

De hotels worden minder vol geboekt dan normaal. Het voelt nu eigenlijk alsof je op vakantie bent in het laagseizoen. Voordeel; geen overvolle zwembaden en altijd genoeg bedjes beschikbaar. Dit geldt overigens niet alleen voor de hotels en appartementen maar ook bij alle bezienswaardigheden is het nog vrij rustig. Geen drommen mensen en overvolle stranden.

Conclusie; het is nu een heerlijke tijd om op reis te gaan. Maar besef wel dat het anders is.

Ik heb de leukste baan ter wereld, maar nu even niet! Daarom spookte het de afgelopen maanden wel eens door mijn hoofd of ik toch misschien niet iets anders moet gaan doen. Maar nee! Deze reis heeft mij weer tot de orde geroepen en doen beseffen dat dit is wat ik wil en leuk vindt. Het is zo anders om even in het buitenland te zijn. Even alles loslaten en weg zijn van de dagelijkse bezigheden. De mensen, de geur van de bomen, het licht, de kleur van de zee, dat brengt je zoveel moois.

Waar dat is maakt niet eens zoveel uit, maar het gevoel van vrijheid dat reizen je geeft, dat gun ik iedereen. En dat is waarom ik dit werk koester en wil blijven doen.

cruisespeciaistbarbara

Het grootste compliment dat u mij kunt geven, is door mij aan te bevelen bij uw vrienden en familie.

Knolgroenveld 18
5351 LB Berghem
T: 0623912678
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.thetravelclub.nl/barbara
www.cruise-specialisten.nl/barbaravanheumen