• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

De Jeugdzeskamp en Dorpszeskamp van KPJ Berghem op 22 en 23 juni

Op zaterdag 22 juni organiseert KPJ Berghem voor de 23e keer de jeugdzeskamp en op zondag 23 juni de jaarlijkse zeskamp voor volwassenen van Berghem voor de 32e keer. In Berghem is het evenement niet meer weg te denken, talloze verenigingen, familie- en vriendenteams en een andersoortige verzameling van sportievelingen, nemen deel. Sportiviteit, gezelligheid, samenwerking en behendigheid staan hoog in het vaandel op zo’n dag. In totaal gaan zo’n 55 teams van minimaal 10 personen met elkaar de strijd aan. De organisatie heeft weer een aantal vernieuwende proeven bedacht en er zijn een aantal veranderingen.

Ruim een half jaar geleden startten de voorbereidingen voor de dorpszeskamp. Voorzitter van de zeskampcommissie Marijn van den Heuvel: ‘We willen elk jaar de lat voor onszelf nog hoger leggen door steeds weer nieuwe proeven te bedenken. Daarnaast houden we er rekening mee dat we een goede afstemming hebben naar behendigheid, kracht, water, luchtkussen en soms modder’. Mensen uit Berghem en voorbijgangers lopen graag over het terrein om bekenden aan te moedigen of om een kop koffie te drinken.

Nieuwe leeftijdsgrens
‘We merkten de afgelopen jaren dat middelbare scholieren graag deelnemen aan de zeskamp, maar zij tussen wal en schip vallen’, legt commissielid John van den Broek uit. Voor deze groep is de aansluiting naar de zeskamp voor volwassenen makkelijker gemaakt door de minimumgrens te verlagen naar veertien jaar. ‘Deze jongens en meiden zijn vaak zo gemotiveerd en sportief dat ze goede tegenstand kunnen bieden tegen de oudere teams.

Actie voor het publiek
Het publiek komt altijd goed aan haar trekken, er zijn vele hilarische momenten te bespeuren welke ontstaan uit het fanatisme, de behendigheid of juist het tegenovergestelde hiervan, van de deelnemers. De sfeer die het evenement uitademt is er één van nostalgie, gezelligheid vanwege de onderlinge gemoedelijkheid en sportiviteit omdat er keihard wordt gestreden om de eer!

Algemene informatie
Beide zeskampen starten om 10.00 uur en zullen rond 16.00 uur ten einde zijn. Het evenement vindt plaats in de wei aan de Burgemeester Van Erp Straat 80 te Berghem.

Meer informatie is te vinden op www.kpjberghem.nl en like de facebook pagina van KPJ Berghem zodat je alle laatste nieuwtjes rondom de zeskamp als eerste ziet.