• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Echt feest bij EHBO Berghem, maar liefst 9 geslaagden en 7 jubilarissen!

Dinsdagavond tijdens de jaarvergadering van de EHBO Berghem, zijn er 9 diploma’s uitgereikt. Deze mensen hebben 26 november EHBO examen gedaan, de cursus is verzorgd door kader instructrice Carolien van Eeuwijk en georganiseerd door de EHBO vereniging Berghem. De geslaagde waren: Sigrid Theunissen, Kylian Schiks, Angelique van de Coolwijk, Arjan Kuypers, Kylan Schiks, Ryanne Steenbekkers, Patricia Theunissen, Ursela Balvers en Gert Jan Ruis. Wethouder Thijs van Kessel heeft de diploma’s uitgereikt en

sprak de leden van de vereniging toe. Wethouder van Kessel was 20 jaar geleden ook lid van de verenigingen had dus ervaring en zei dat het heel belangrijk is dat er voldoende EHBOers zijn.

Wethouder Thijs van Kessel was er ook om de 5 Zilveren jubilarissen in het zonnetje te zetten, te feliciteren en te bedanken en de 2 leden van 20 jaar lid.
Een bijzonder moment, dit is nog nooit voor gekomen binnen de vereniging.

JUBILARISSEN
EHBO Berghem had dinsdagavond maar liefst 7 jubilarissen, een heel aantal. Henk van Melis en Gerrie Kessels allebei 20 jaar lid. Henk is in zijn 76 ste levens jaar en heel actief. Henk is overal inzetbaar en gaat graag naar diverse evenementen en weet zijn plaats, als ik Henk bel en krijg zijn vrouw Diny aan de telefoon dan zegt Diny Henk je vriendin. Dat wil toch wel iets zeggen, Diny staat helemaal achter het geen ik Henk vraag en is altijd bereid te helpen. Henk verzorgd samen met Peter voor het plaatsen van de AED’ s en onderhoud en helpt bij de oefenavonden van de AED’ s en EHBO. Jammer dat zijn lichaam hem een beetje in de steek laat maar hij doet wat hij kan.

Gerrie Kessels van zijn 20 jaar lid is hij al 16 jaar bestuurslid en nu 1 jaar penningmeester. Gerrie, ik heb er de verslagen nog eens op na gekeken en in de bestuursvergadering van 3 juli 2002 de eerste vergadering zonder Bernard, kwam aan de orde wie vragen we in de plaats van Bernard en de eerste naam die werd genoemd was Gerrie.

Ter plekke Gerrie gebeld en hij zou er over na denken. en dan lees ik verder op 10 september werd Gerrie ad-interim bestuurslid. Achteraf denk ik dat we geen betere keuze hadden kunnen maken. Gerrie een zeer betrokken lid en kent zijn verantwoording en denkt volop mee. Hij is inzetbaar en heeft al jaren nieuwe EHBO ers mee begeleid. Ook bij de motorcross, avond 4 daagse, kerstboomverbranding en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook aan de EHBO-site heeft hij zijn bijdragen geleverd samen met Gerrald en Marieke en Gert-Jan. En hij is onze technische man bij info en oefenavonden.
Gerrie een lid waar wij heel blij en trots op zijn. Een klein menneke maar groot in zijn daden. En dan denk ik ook aan zijn periode dat hij ziek was, als je Gerrie vroeg hoe het gaat, ging het steen vast goed. En dan dacht ik goed, het is niks, maar nee hoor klagen kent hij niet en ik denk dat hij soms te hard voor zich zelf geweest is, maar je ziet het Gerrie, en dat heb ik wel eens meer gezegd ‘ONKRUID VERGAAT niet’ Ik ben trots op jou samen met Marion en ondersteuning van je omgeving heb jij de eigenlijk onmenselijke klus geklaard. Gerrie ga zo door bedankt voor je inzet.

 

5 Jubilarissen 25 jaar lid van de EHBO vereniging Berghem.

Toen ik mijn verhaal aan het voorbereiden was, dacht ik, hoe pak ik dit aan, een bijzonder moment dacht ik. Dit is echt feest. Voor mij als voorzitter en dus ook voor jullie allemaal een heel bijzonder gebeuren. Dit is uniek voor onze vereniging, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Alle 5 tegelijk de cursus gehaald in Berghem.De cursus werd toen gegeven door Cris Strijbosch en geassisteerd door helaas overleden (Bernard Gruijthuijzen). Bernard was een heel actief lid. en ik denk dat hij dat bij jullie overgebracht heeft want jullie zijn van het zelfde soort. Helpen daar waar nodig was, was zijn motto en dat hebben jullie ook. Dit heb ik 5 jaar geleden ook verteld maar uit respect voor Bernard die wij zeer veel dank verschuldigd zijn vond ik dat ik dit vanavond mocht herhalen.

Ik wil graag de jubilarissen naar voren roepen en ik doe dat op leeftijd, en begin bij de jongste (wie de jeugd heeft, heeft de toekomst) ondanks dat zij allen 25 jaar lid zijn. Jullie zijn allen even belangrijk. Gerrald van Nuland geboren in 1964, Jacqueline Geurts van 1961, Peter van Gogh 1958,Henri van Erp 1956 en Peter van Ballegooij van 1945, willen jullie alle 5 naar voren komen.

Gerrald van Nuland ,Gerrald 25 jaar geleden geslaagd in die tijd was het aantal cursisten nog groot. Het precieze aantal weet ik niet meer, maar ik denk dat we toen meer cursisten hadden in een keer als nu de laatste 5 jaar samen.
Gerrald was voorheen meer aanwezig, maar i.v.m. werkzaamheden kan dit niet altijd. Hij heeft zijn zus en vader opgevolgd. Ook zij waren bij de vereniging actief. Sinds 16 maart 2011 maakt Gerrald deel uit van het bestuur. Gerrald is een aantal jaren materiaalbeheerder geweest, een hele klus en dat is nu in handen van Peter en Jurgen. Gerrald houdt momenteel de veranderingen bij op de EHBO-site, als hij ze door krijgt. En is aanwezig bij de cursus. Ook bij het blaren prikken is hij actief en de motorcross is zijn ding.

Jacqueline Geurts
Jacqueline een lid waar wij allen heel trots op zijn, op jou kun je altijd een beroep doen. Het zij bij de cursus als lotus slachtoffer, maar ook voor een inzet. Jij komt als je kunt. Zelfs als je een andere afspraak ervoor moet verzetten. Maar als het moet dan moet het dat is jou motto.
Ondertussen is zij Oma geworden en wil zij er ook zijn voor haar kleinkind, ook heel mooi als je dat kunt. Af en toe vraag ik me af wat je het liefst doet? Maar nee zeggen is niet je sterkste kant, maar jij probeert mee te denken en dan komen we er meestal wel uit. Zij is van alle markten thuis, zij is EHBO ster in hart en nieren. Je kunt gerust zeggen een bezige bij.
Zij is overal inzetbaar en doet alles met de volste overgave.

Peter van Gogh, Peter vanuit Nuland ben jij er ook als je kunt, ondanks dat je niet meer geattendeerd of gestimuleerd wordt door Peter van Ballegooij blijf jij nauw verbonden met ons dit vinden wij bijzonder fijn. Jij kent je verantwoording en blijft je collega’s trouw. Samen met Peter en Henri zijn jullie bekende en vertrouwde gezichten in de Bergse hei. Samen weten jullie een mooi bedrag op te halen tijdens de collecten. Opvallend is dat je volgens mij nog nooit zelf de collecte bus hebt ingeleverd. Daar heb jij of beter gezegd jullie je mannetje voor, want dit geld volgens mij ook voor Henri van Erp. Peter regelt dat wel.

Henri van Erp, ook een rustig actief lid. Henri heeft ervaring met ongelukken of blessures. Fijn dat je weet hoe en wat je moet doen maar ik denk Henri dat jij de cursus bent gaan volgen om een ander te helpen. Want dat is het toch voor ons allemaal. Een ander helpen is ons motto. Henri is zeer attent en altijd op tijd. Het enige wat hij ooit vergeet is zich zelf, want Henri je zult goed voor je zelf moeten zorgen wil je goed voor een ander kunnen zorgen.
Ook tijdens of na de collecte op tijd eten en drinken.(Al doende leert men Henri) Je ziet Henri, ik hoor alles.

Peter van Ballegooij
Peter Ja wat moet ik hier nog van zeggen jij bent vanavond al diverse keren genoemd. Peter heeft in de loop der jaren veel gedaan voor onze vereniging en dat doet hij gelukkig nog steeds.
Zijn vrouw heeft veel rust want Peter is veel weg voor de EHBO Berghem. Daarnaast is zijn zoon ook achter de schermen actief voor ons. Dat is heel fijn gouden handjes die niets kosten, Peter, bedank Wilfred namens ons.

Ook het jubileum, waarbij je jammer genoeg niet aanwezig kon zijn, daaraan heb je bijgedragen zoals wij van je gewend zijn. Beste jubilarissen voor jullie allemaal bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie, maar dat geld voor alle leden, zijn wij als bestuur nergens. En ik spreek de wens uit en dat meen ik uit de grond van mijn hart, ga alstublieft door zodat we een gezonde EHBO vereniging behouden. Bedankt en nu voor allemaal een bijpassend cadeau.

Ans v.d. Burgt

Foto Jubilarissen v.l.n.r. Henk van Melis, Peter van Ballegooij, Henri van Erp, Gerrie Kessels, Peter van Gogh
Zittend Gerrald van Nuland, Jacqueline Geurts.

ehbojebilarissen2019

Foto geslaagden v.l.n.r. Rianne Steenbekkers, Patricia Theunissen, Ursela Balvers, Arjan Kuypers, Jannie Bongers, Angelique v.d.Coolwijk, Sigrid Theunissen, Kylian Schiks en instructrice Carolien van Eeuwijk.

ehbogeslaagden2019