• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Rene Boeijen Berghemse kampioen in groots opgezette vogelshow De Vogelvriend!

Vogelvereniging "De Vogelvriend” uit Berghem organiseert dit weekend haar jaarlijkse Bergse vogelkampioenschappen. Gisteren in zalencentrum De Merx was de opening  van het groots opgezet vogelshow, met uiteraard alle prijswinnaars in de diverse onderdelen. In het drukbezochte avond zette voorzitter Ad de Groot twee jubilarissen in het zonnetje.Thea van Berkum-Bloks was maar liefst 40 jaar lid. Zij kreeg een mooi bosje van bloemen en een aandenking.

Meneer van Erp uit Haren was ook 40 jaar lid, maar was vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig.

Daarna werden alle prijswinnaars bekend gemaakt. De Berghemse kampioen werd Rene Boeijen. Zijn vogel behield 93 punten samen met de vogels van Jo Bokmans en Ger Brands. Een onfhankelijke keurmeester koos de vogel van Rene Boeijen uit als winnaar.  Zij kregen een levensmiddelenpakket voor hun hoogst scorende vogel. De Jo Smits (4 beste vogels per inzender ) wisselbokaal was voor Paul Megens en de Piet van Nuland bokaal (best aangewezen vogel ) ging naar Cor van Uden.

Bij de jeugdleden vielen Kaylee Baum met Harlekijnkanarie, Bruce van Bijsterveldt met 3 vogels en Wessel de Groot  met Zebravink Isabel Bruin pop in de prijzen. Dat is geweldig dat de jeugd ook mee doet, de jeugdleden zijn immers de toekomst van vogelvereniging De Vogelvriend.

De Vogelvriend had ook diverse loterijen met prachtige prijzen op poten gezet. Medio november 2019 bestaat de Berghemse vogelvereniging 60 jaar. Dat gaan ze groots vieren en kijken ze terug in het verleden.

Vandaag bent u van 14.00 tot 19.00 uur en morgen van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om de vogels te bekijken. Bij de Merx aan de Burgemeester van Erpstraat 25 in Berghem.

{flickr set=72157703297503844}