• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vijf bekende Berghemnaren gaan strijd aan om titel ‘Bergse Maestro 2018’

Stel je voor: Je hebt eigenlijk nooit echt wat met muziek gehad of heel misschien in een donkergrijs verleden een blauwe maandag wat piano- of saxofoonlessen mogen genieten. En dan ineens sta je na een paar beknopte instructies van een professionele dirigent voor een compleet orkest! Een bijna onmogelijke opgave. Toch durven vijf dappere bekende Berghemnaren deze uitdaging aan. Op zaterdagavond 17 november gaan Hoessenbosch-actrice en Scoutingleidster Hanneke van Erp; prins carnaval John van Krevel; Nederlands-, Europees-, Wereld- én Olympisch kampioen dressuur Sanne Voets;

ondernemer van het jaar Theo van de Camp en wethouder Thijs van Kessel de strijd aan om de titel ‘Bergse Maestro 2018’.

Maestro wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Muziekvereniging Harmonie Concordia Berghem in samenwerking met de activiteitencommissie van De Berchplaets. De voorbereidingen zijn al lang in volle gang. Al meer dan een jaar geleden is de projectgroep voor het eerst om tafel gegaan en al maanden is het orkest de muziek aan het repeteren. Pas in de laatste week van oktober hoorden de kandidaten echter welke stukken ze zullen gaan dirigeren.

Op de avond zal iedere kandidaat twee stukken voor zijn of haar rekening nemen. In het eerste gedeelte dirigeren zij klassieke werken zoals bijvoorbeeld An der schönen blauen Donau van walskoning Johann Strauss (jr.). In het tweede gedeelte staan ze op de bok voor filmmuziek zoals bijvoorbeeld muziek uit de kaskrakerreeks Star Wars.

Hoewel super enthousiast, zitten de zenuwen er bij de kandidaten al wel in. Zonder uitzondering zeggen ze “Het ziet er altijd zo makkelijk uit dat dirigeren, maar er zit veel meer achter dan ik in de gaten had”. Maar ook “Het valt nog niet mee een heel orkest tegelijk te laten starten of stoppen of in het tempo te laten spelen wat ik wil.” en “Je moet aan zoveel verschillende dingen tegelijk denken!”

Al met al wordt het een avondvullend programma om niet te missen.

Wil je ook weten hoe het de kandidaten vergaat? Kaarten zijn verkrijgbaar via www.berchplaets.nl of in de foyer van De Berchplaets, Sportstraat 3 in Berghem. Een kaartje kost €7,50 in de voorverkoop en €10,- op de avond zelf en is inclusief 1 consumptie. Aanvang 19.30 uur.

Kijk op facebook/harmonie Concordia voor meer informatie.