• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Uitwisseling walking football old-stars Berghem Sport tegen UDI'19

Gisteren was er een uitwisseling met de old-stars van Berghem Sport tegen old-stars van UDI'19. Zij speelden een wedstrijdje walking football op het sportpark De Koppelsteeg. Iedere woensdagmorgen trainen de old-stars, maar een wedstrijdje spelen is een uitzondering. Ze spelen immers geen competitie en af en toe doen ze mee met een toernooitje. Zaterdag konden de old-stars nog laten zien, wat zij al jaren goed en veel hebben gedaan, een potje voetballen! Allebei de verenigingen gooiden

twee teams in de strijd. In de rust wisselde een vereniging van veld, dus werd er tegen een andere tegenstander gespeeld. Het ging de oud-voetballers van Berghem Sport goed af, ze maakte veel doelpunten! De uitslag was niet belangrijk, de gezelligheid en sportief bezig te zijn, daar gaat het om. Na de wedstrijd was er natuurlijk de 3e helft. En dat hebben ze ook niet verleerd!

De KNVB heeft dit project opgezet omdat ouderen te weinig bewegen. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend, alleen wandelen! De veldjes zijn klein en er zijn kleine doeltjes geplaatst. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Mocht u interesse hebben dan bent u van harte welkom op sportpark de Koppelsteeg in Berghem. De training begint iedere woensdag om 10uur. Neem meteen uw kleding mee en doe mee! Eerst kijken kan natuurlijk ook. De minimale leeftijd om aan deze gezellige training te kunnen deelnemen is circa 50 jaar.

Hier zijn wat foto's en op de Berghem Sport-site staan nog meer actiefoto's.

{flickr set=72157702730068024}