• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Grootse en beladen finale zondag in derby DAW tegen Berghem Sport

Zondag 17 juni speelt Berghem Sport de grote finale voor een plaats in de tweede klasse. In Schaijk wordt de beladen derby gespeeld tegen DAW. Het wordt reuze spannend wie van deze twee derde klassers promoveert. Berghem Sport won in de nacompetitie eenvoudig met 4-0 tegen MVC'19 uit Maasbree en vorige week wonnen ze in de halve finale tegen Nooit Gedacht uit Geffen, nipt met 2-3. In deze spannende wedstrijd kregen Jordi Verhagen en Donny van Herpen een rode kaart en daardoor missen

zij de finale in Schaijk. Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport kan ook geen beroep doen op Andy van Schijndel en Nick Tiellemans. Ze zijn geblesseerd. 6 juni 2012 promoveerde Berghem Sport ook al naar de tweede klasse, onder leiding van trainer Giel van Orsouw. Zou heel mooi zijn, om dit nog een keer te herhalen!

DAW won ook simpel de kwartfinale met 3-0 in Budel en vervolgens in de halve finale waren ze in Blerick veel te sterk en wonnen daar met 6-0. Voor DAW is dit een historische wedstrijd. Bij winst promoveren zij naar de tweede klasse, waar de voetbalvereniging uit Schaijk nog nooit in heeft gespeeld. Doelman van DAW en oud eerste elftalspeler van Berghem Sport, Rick van Aalst, zal er alles aan doen om de nul te behouden.

Deze beladen wedstrijd, waar heel veel toeschouwers op af komen, zal de nodige emotie met zich mee brengen. Beide clubs willen dit in goed banen leiden en hebben besloten dat knalvuurwerk en vuurpijlen ten strengste verboden zijn. Na afloop willen ze terugkijken op een mooi hoogtepunt van dit seizoen.

De KNVB liet weten, dat de verliezer van het duel DAW - Berghem Sport als nog een herkansing krijgt, tegen de verliezer van het duel vv ALFA SPORT tegen Heksenberg op neutraal terrein. In principe op zondag 24 juni om 14.30 uur. Door het wegvallen van Jong De Graafschap promoveerde eerder al Prinses Irene zonder te spelen naar de eerste klasse. En daardoor komt er weer een extra plekje in de tweede klasse vrij.

Scheidsrechter zondagmiddag is de heer Heuts. Hij wordt geassisteerd door de heren Grosveld en Custers. Mocht er na 90 minuten nog gelijk zijn, komt er een verlenging van twee maal 15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, volgen er strafschoppen. De wedstrijd begint om 14.30 uur bij het sportpark D'n Heuvel in Schaijk.