• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

John Onstenk draagt bij LTC Rackets de voorzittershamer over!

johnonstenkJohn Onstenk, Voorzitter van LTC Rackets, 57 jaar jong, inmiddels 36 jaar getrouwd met Ingrid en trotse vader van Vivian en Bas vertelt "Ik ben op mijn 34ste gaan tennissen bij de Sluipers in Reeuwijk nadat ik gestopt was met voetballen. In 1995 zijn wij in Berghem komen wonen en ben ik lid geworden van LTC Rackets. Ik zit al 13 jaar in het bestuur van deze vereniging, de eerste 4 jaar als voorzitter TC en de laatste 9 jaar als algemeen voorzitter. 
Als voorzitter TC ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten binnen je vereniging , is heel leuk om te doen, maar kost ook veel tijd. Nu, als voorzitter, zet je met de overige bestuursleden de lijnen uit voor je vereniging, vergadering 1x per maand, en laat je je  neus zien bij een activiteit.

Is allemaal iets relaxter mits je natuurlijk goede mensen om je heen hebt. En daar zit nou net de kracht van ons, die heb ik!
Een enthousiast team we zijn allemaal vrijwilligers en doen het op de eerste plaats voor onze leden maar we doen het ook met plezier. En zo moet je er ook instaan anders moet je er niet aan beginnen.

Ik heb fantastische jaren gehad als bestuurslid maar er staat in de statuten dat een bestuursfunctie maar 3 periodes van 3 jaar vervult mag worden, met andere woorden, mijn tijd zit erop. Ook wel een goede regel vind ik, er moet weer eens "vers bloed" in het bestuur komen. Andere visie, andere ideeen, hopelijk ook een jonger iemand. Iemand die de uitdaging aangaat om een vereniging met 500 leden en een 60-tal actieve vrijwilligers wil leiden, niet voor even maar, net als ik, voor de maximale 9 jaar. Ik heb nog geen definitieve opvolger maar heb een paar mensen benaderd die wij als bestuur graag op mijn functie zouden zien zitten. Ik hoop dat er een positief op reageert, maar heb nog even de tijd want op de derde dinsdag van januari 2014 tijdens de algemene ledenvergadering zal ik mijn voorzittershamer overdragen.

John Onstenk

ltcracketsvrijwilligersmiddag2013