• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Internationale wedstrijd in Bergse bossen, vele honden actief op de boerderij!

De eerste wedstrijddag van Mondioring Oss heeft gisteren plaatsgevonden in de Bergse bossen. Aan de Rijsvensestraat waren een prachtige decors gebouwd. De wedstrijd speelde zich af op de boerderij met varkens- en een schapenstal, groentewinkel, vele tractoren en natuurlijk ook koeien en kippen. Alles wat thuishoort op de boerderij was hier te zien! De leden van Mondioring-Oss hebben kosten nog moeite gespaard om er

een echte boerderij van te maken.

De wedstrijd was internationaal. Maar liefst 40 deelnemers uit 7 landen, waaronder Duitsland, Belgie, Engeland, Denemarken, Noorwegen en Oostenrijk, deden mee aan deze grootse mondioring-wedstrijd. Ze hadden hun wagens en campers op de Bergse hei neergezet.

Er waren bij de wedstrijd verschillende oefeningen zoals apporteren, afliggen met afleiding, aangeboden voedsel weigeren, springen,  en personen zoeken die zich op de boerderij verschuilden. Ook de pakwerkers kwamen in actie. De Bergse pakwerker Roy Manders komt zondag in actie. De hond werd getest op het tot staan brengen van een vluchtende persoon. Het was spannend, maar dat lukte de honden voortreffelijk!  

Al met al is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij deze tak van hondensport. Zondag 7 juli is de tweede en laatste dag. Het belooft weer heel wat te worden aan de Rijsvensestraat in Berghem. Aanvang 8.30 uur, sluiting 18.00 uur en de toegang is gratis! De ingang is om de hoek bij het 'Maria-kapelletje'. 

Er staat ook een tent voor een drankje en versnaperingen en er is een frietwagen voor de inwendige mens.

Chapeau voor de organisatie, dit is uniek voor de hondensport en voor Berghem! Dit is een van de grootste hondensportwedsrijden in Nederland.

Foto's Harold Mazen