• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Visvrienden herdenken Henk Spanjaard met viswedstrijd

Gisterochtend kwamen 14 visvrienden bijeen op de Bergse visvijver voor een viswedstrijd welke volledig in het teken stond ter nagedachtenis aan Henk Spanjaard die eind vorig jaar plotseling overleed. Henk was naast fanatiek visser bijna dagelijks in de weer om te zorgen dat de visvijver er prachtig bij lag, en hij trok zich het behoud van dit stukje natuur dan ook erg aan.

De dag begon met een kop koffie, een welkomstwoord van de organisatie en na een minuut stilte in de prachtige ochtendzon gingen de vissers naar hun stekken. Ondanks dat de vissen zich slecht lieten vangen werd het een dag waarop zowel de vissers als het gezin van Henk met een glimlach (en soms een traan) op terug kunnen kijken.

Er kwam deze dag verschillende visliefhebbers, kennissen, vrienden en familieleden van Henk langs om de sfeer te proeven, en deze was precies zoals Henk het had gewild. Een wedstrijd waarbij visplezier bovenaan stond en het uiteindelijke vangen was slechts bijzaak. 'als ge mar unne mooie dag het' zou Henk hebben gezegd. En dat was het.

Uiteindelijke wist Johan met 280cm gevangen vis de eerste prijs in ontvangst te nemen, welke hij als eerbeton aan de vrouw van Henk schonk.  Het bankje waar Henk regelmatig alles belangrijke wereldzaken besprak met collega fietsers,vissers en geinteresseerden was door Ferry voorzien van een mooi gedenkplaatje, en hiermee werd deze viswedstrijd tevens de start voor een jaarlijke terugkerende traditie.   

De organisatie (Peter, Ferry, Gertjan) kijken terug op een fantastische aftrap van deze traditie, en bedanken iedereen die hierbij betrokken was, met in het bijzonder de familie van Henk, voor het gezellige samenzijn.