• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport 6 wint de bekerfinale!

Zondagmiddag om 15:00 uur speelde Berghem Sport 6 de bekerfinale tegen Weltania 3 uit Heerlen. Beide ploegen hadden in de afgelopen weken het kampioensschap gevierd en konden zodoende bij winst de dubbel pakken. De finale werd gespeeld op Sportpark Op den Toren in Born, zodoende vertrok de voltallige selectie en een deel van de supporters om 12:00 uur met de bus

richting Limburg.

Na een lange rit was er gelukkig voldoende tijd om rustig te acclimatiseren en toe te werken naar de start van de wedstrijd. Beide ploegen werkte hun warming-up af en inmiddels hadden veel supporters hun weg naar het sportpark weten te vinden om hun ploegen aan te moedigen. Na de welbekende motivatiespeech voorafgaand aan de wedstrijd liepen de twee ploegen gezamenlijk het veld op. De wedstrijd werd klokslag 15:00 uur in gang gezet door KNVB-scheidsrechter Heuvelmans.

In de openingsfase waren beide ploegen vooral aan het aftasten met welk spel de tegenstander het beste bestreden kon worden. Hierdoor werden er geen grote kansen gecreëerd en was het vooral hopen op een geniale bevlieging waardoor de wedstrijd open gebroken zou worden. Deze kwam er in de 35ste minuut voor Berghem Sport. Melvin van Tongeren zocht met een lange bal Remco Scholte en door zijn sublieme aanname stond hij direct oog in oog met de keeper van Weltania. Dit soort kansen zijn wel aan Remco besteed en hij zette Berghem Sport feilloos op een 1-0 voorsprong. In het restant van de 1ste helft werden er geen uitgespeelde kansen meer gecreëerd, maar was er nog wel een klein opstootje waardoor Berghem Sport een gele kaart kreeg. Hierdoor ging Berghem Sport wel met een 1-0 voorsprong de rust in, maar moesten ze aan het begin van de tweede helft 10 minuten met 10 man verder.

Aan het begin van de 2de helft waren de intenties van Weltania direct duidelijk. Ze wilde gebruik maken van de gele kaart van Berghem Sport en ze gingen vol voor de gelijkmaker. Berghem Sport kon niets anders dan compact blijven voetballen en geconcentreerd verdedigen. In deze fase belandde de bal meermaals in het naastgelegen weiland en kreeg Weltania enkele schietkansen die zomaar tot een doelpunt hadden kunnen leiden. Soms stond het vizier niet op scherp, maar ook Niels Klaassen onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Hierdoor overleefde Berghem Sport de ondertalsituatie en werd daarna direct gevaarlijk in de counter. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, maar hoe dichter we tegen het einde van de wedstrijd kwamen hoe groter de ruimtes werden voor Berghem Sport. Het was wachten op het moment dat Berghem Sport ging profiteren van deze ruimtes.

Uiteindelijk scoorde Ricky van Orsouw in de 80ste minuut de 2-0 door een vrije trap hard en zuiver in het doel van Weltania te schieten. Weltania ging nog wel alles of niets spelen, maar hierdoor gaf het zoveel ruimte weg dat het in de 85ste minuut zelfs nog 3-0 werd. Ricky zette Remco vrij voor de keeper en die rondde koelbloedig af. De wedstrijd werd daarna rustig uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Heuvelmans barstte het feest los.

Met deze 3-0 overwinning heeft Berghem Sport 6 de felbegeerde dubbel binnen en een uitzonderlijke prestatie neergezet dit seizoen. Uiteraard willen we alle supporters bedanken die ons tijdens dit seizoen op een geweldige manier hebben ondersteund!