• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport 6 stoot door naar de kwartfinale van het bekertoernooi!

Woensdagavond streden Berghem Sport 6 en HVCH 9 op Sportpark de Braaken voor een plek in de kwartfinale van het KNVB-districtstoernooi. De wedstrijd werd gespeeld op een kunstgrasveld onder natte omstandigheden en dat maakte het voor beide ploegen lastig om verzorgd voetbal te spelen. HVCH begon beter aan de wedstrijd, maar creëerde geen uitgespeelde kansen en het bleef bij enkele afstandsschoten. Doordat HVCH in de 10de minuut een gele kaart kreeg, en volgens de regels in

de 6de klasse 10 minuten met 10 man verder moest, kreeg Berghem Sport meer ruimte en verlegde het spel zich naar de speelhelft van HVCH. Berghem Sport kon in deze fase echter geen vuist maken en profiteren van de man-meersituatie. In de 20ste minuut kreeg ook Berghem Sport een gele kaart naar ogenschijnlijk een lichte overtreding, maar volgens de scheidsrechter was het de welbekende "optelsom" die hem deed besluiten om een gele kaart te tonen. Berghem Sport stond nu dus, een periode van 10 minuten, met een man minder op het veld. HVCH drukte in deze fase Berghem Sport terug naar het eigen strafschopgebied, maar ook HVCH lukte het niet om goede kansen te creëren. In de resterende 15 minuten van de eerste helft kwam alleen Berghem Sport nog in een kansrijke positie, maar de keeper van HVCH keerde de inzet vakkundig. Zodoende zochten beide teams de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft kreeg Berghem Sport direct meer grip op de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij. Dit leidde tot meer gevaarlijke momenten voor het doel van HVCH, maar telkens stond een verdedigend been of de keeper van HVCH een goal in de weg. Totdat in de 60ste minuut de bal, op ongeveer 18 meter van het doel, voor de voeten viel van Mels Meijers. Hij haalde uit en de bal ging fraai onderkant lat het doel in, de keeper was kansloos en Berghem Sport leidde met 0-1. Na deze openingstreffer lukte het Berghem Sport niet om door te drukken en zodoende bleef HVCH geloven in de welbekende "remontada". HVCH probeerde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren door spelers naar voren te sturen. Dit resulteerde ook in een goede mogelijkheid, echter belandde de kopbal net over het doel van Berghem Sport. In de laatste seconde van de wedstrijd claimde HVCH nog een strafschop, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter ging hier terecht niet in mee en floot voor het einde van de wedstrijd.

Berghem Sport 6 bereikt door deze 0-1 overwinning op HVCH 9 de kwartfinales van het bekertoernooi en gaat proberen om de prestatie van vorig jaar te evenaren. Wie de tegenstander in de kwartfinale word en wanneer deze exact gespeeld gaat worden is nog niet bekend, maar het is heel goed mogelijk dat er voor de vierde keer achter elkaar een ploeg van HVCH uit de koker komt.