• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

11 geweldige jaren voor C.V. Lap Ut Um Ôk Us

cvdlaputumokgroepsfoto2013C.V. Lap Ut Um Ôk Us bestaan dit jaar 11 jaar en dat gaan ze vieren op zaterdag 4 mei. Een reden om deze gezellige carnavalsvereniging in de schijnwerpers te zetten.

In 2002 zijn we begonnen met het bouwen van onze eerste carnavalswagen. Het idee om een carnavalsvereniging te beginnen was begonnen in groep 8 van basisschool het Molenveld omdat we vonden dat we best een hechte band op hadden gebouwd in deze 8 jaren op de basisschool.

We begonnen met het verzinnen van een naam voor onze vereniging, er waren heel wat ideeën voor een mooie naam. Om de juiste naam te vinden hadden we een vergadering ingepland en uiteindelijk is er besloten om de club door het leven te laten gaan als C.V. Lap Ut Um Ôk Us. De eerste jaren hebben we mogen bouwen bij Adriaan van Vught.

We begonnen met de kleuren groen, oranje en geel en ons logo was een knol. Nu waren we klaar voor onze eerste carnaval als C.V. Lap Ut Um Ôk Us. Het thema dat jaar was horror en we bouwden Frankenstein in de categorie kleine wagens jeugd. Ook hebben we dit jaar meegedaan met de halfvastenoptocht in Zeeland. Toen dit jaar goed was bevallen hebben we het jaar erop een maatje groter gebouwd met als onderwerp Bob de Bouwer. In de hierop volgende jaren in de jeugd hebben we nog ‘een reis rond de wereld’ en als laatste wagen bij de jeugd ‘Sesamstraat’ waarmee we de eerste prijs hadden behaald met de jeugd- en verlichte optocht.

Hierna brak een nieuwe periode aan omdat we de leeftijd hadden bereikt dat we mee mochten doen met de volwassenen. De eerste wagen bij de volwassen werd gebouwd in de Desso schuur. Het eerste jaar bij de volwassen hebben we ‘Vikingen’ gebouwd vervolgens een Knollentrein hiermee wisten we niet bepaald hoge ogen te gooien bij de jury.

Na deze 2 jaren in de Desso schuur hebben we gebruik mogen maken van de ‘nieuwe’ Knollenschuur aan de zevenbergseweg waar we achtereenvolgens ‘Madagascar’, ‘de Troetelberen’, ‘Spreekwoorden en gezegden’, ‘Het verre oosten’ en dit jaar ‘Robin Hood’ hebben gebouwd. De wagens werden steeds mooier en groter en ook het animo van onze bouwers is er niet minder op geworden.

Maar natuurlijk zijn we niet alleen actief met het bouwen van carnavalswagens, ook doen we mee aan alle activiteiten die in Berghem georganiseerd worden zoals: de Zeskamp, het Beachhandbal, het Abrakadavertoernooi als activiteiten welke jaarlijks worden herhaald. Verder nemen we ook deel aan activiteiten die worden georganiseerd door verschillende verenigingen welke niet elk jaar terug komen denk hierbij bijvoorbeeld aan het 24-uur handbaltoernooi van de KPJ.

Al deze jaren hebben we ook veel steun gehad van onze sponsoren, ouders, kennissen en andere carnavalsverenigingen welke ook voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van onze club. Daarom lijkt het ons hartstikke leuk om zaterdag 4 mei iedereen te mogen verwelkomen op ons jubileumfeest in zalencentrum de Merx!

C.V. Lap Ut Um Ôk Us

cvlaputumokusjubileumposter2013