• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vluchtende verdachte aangevallen in Mondio City op de Bergse hei!

De eerste wedstrijddag van Mondioring Oss heeft vandaag plaatsgevonden in de Bergse hei. Aan de Rijsvensestraat was een prachtig westerndorp opgebouwd. De wedstrijd speelde zich af in een 'Mondio City' wat opgebouwd was met saloons, huisjes, bank, hotel, hoefsmid, tipi’s en natuurlijk met indianen en cowboys. Alles wat thuishoort in het wilde westen was hier

te zien! De leden van Mondioring-Oss hebben kosten nog moeite gespaard om er een echt westerndorp van te maken.

De wedstrijd was internationaal.  Deelnemers uit 7 landen, waaronder Duitsland, Belgie, Engeland, Denemarken en Oostenrijk, deden mee aan deze grootse mondioring-wedstrijd. Ze hadden hun wagens en campers op de Bergse hei neergezet.

Er waren bij de wedstrijd verschillende oefeningen zoals apporteren, afliggen met afleiding, aangeboden voedsel weigeren, springen,  en personen zoeken die zich in het Westerndorp verschuilden. Ook de pakwerkers kwamen in actie. De hond werd getest op het tot staan brengen van een vluchtende persoon in 'Mondio City' op de Bergse hei. Het was spannend, maar dat lukte de honden voortreffelijk!  

Al met al is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij deze tak van hondensport. Zondag 25 juni is de tweede en laatste dag. Het belooft weer heel wat te worden aan de Rijsvensestraat in Berghem. Aanvang 8.30 uur, sluiting 18.00 uur en de toegang is gratis! De ingang is om de hoek bij het 'Maria-kapelletje'. 

Er staat ook een tent voor een drankje en versnaperingen en er is een frietwagen voor de inwendige mens.

Chapeau voor de organisatie, dit is uniek voor de hondensport en voor Berghem!

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72177720309302164}