• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Westerndorp met cowboys, paarden en indianen in de Berghemse bossen

Mondioring-Oss organiseert op 24 en 25 Juni een wildwest western hondensportwedstrijd. 40 deelnemers uit 7 landen nemen aan  deze wedstrijd deel. Ongeveer 5 jaar geleden zijn wij met een paar fanatieke mensen Mondioring-Oss begonnen. En omdat het voor Nederland een nog vrij onbekende hondensport tak is, vonden wij het weer eens tijd worden voor een internationale Mondioring wedstrijd in Nederland. De wedstrijden zijn nooit hetzelfde en hebben een thema zoals

bijvoorbeeld bouw, bij de boer, kermis, etc.

Zo hebben wij Wildwest Western genomen wat u zeker zal opvallen tijdens deze wedstrijd. De wedstrijd zal zich afspelen in een westerndorp wat opgebouwd zal worden met huisjes, bank, hotel, hoefsmid en indianen tipi’s etc. en al wat nog thuishoort in het wilde westen zoals cowboy en indianen.

De honden beginnen met appel oefeningen zoals apporteren, afliggen met afleiding, aangeboden voedsel weigeren, springen, etc. Hierna komen de pakwerkers en wordt de hond getest op het tot staan brengen van een vluchtende persoon. Honden moeten personen opzoeken die zich in het Westerndorp verschuilen.

Ook het verdedigen van de geleider moet door de hond getoond worden. Tijdens de verdediging van de geleider zal er een zogenaamd toneel stukje zoals in de praktijk, in dit geval in het wildenwesten worden opgevoerd, en zal de geleider door een van de pakwerkers op zeker moment worden aangevallen. Hierbij moet de hond de geleider bijstaan en de aanval inzetten op de pakwerker. Ook wordt de hond opgedragen hier een rijzadel te bewaken. De drie pakwerkers mogen alles proberen om dit rijzadel mee te krijgen. Bijvoorbeeld verdekt onder een groot cowboy hoofd en met waterkanon de hond af te leiden.

En zo nog wat andere oefeningen welke alle achter elkaar afgewerkt worden waarna meteen de volgende hond met geleider komt voor de wedstrijd. De honden die hieraan mee doen dienen FCI-stamboom te bezitten en sociaal te zijn en hebben hier ook een test voor moeten afleggen. Deze honden moeten vaak zelf naar oplossingen zoeken en zo wordt het een mooi schouwspel om naar te kijken.

Al met al zeker de moeiten waard om eens een kijkje te gaan nemen bij deze tak van hondensport op 24 en 25 Juni. Het belooft een westerndorp te worden aan de Rijsvensestraat 43 in Berghem waar deze 2 dagen gratis toegang is.

De leden van Mondioring-Oss zijn de laatste weken druk in de weer geweest om er een echt westerndorp neer te zetten met tipi’s, saloon, etc. en zelf een cowboywagen uit 1920 welke opgeknapt is voor deze wedstrijd.

Info: www.mondioringoss.nl

Tot 24 en 25 juni aan de Rijsvensestraat 43 te Berghem

hondensportHuifkarmetmoor