• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wie gaat er schuil achter het masker? Ontmoet de regisseur!

Speelgroep Hoessenbosch brengt de familievoorstelling Snorro. In 5 artikelen nemen we je mee in deze kleurrijke, komische theatervoorstelling. Want waar wij wel nieuwsgierig naar zijn … wie gaan er schuil achter de productie? Vandaag ontmaskeren we Joris, de regisseur! Hé, Joris Brukx terug in Hoessenbosch! Dit keer niet als speler, maar als regisseur. Zeg Joris, waarom is het zo leuk om juist deze voorstelling bij

Hoessenbosch te regisseren?
“Snorro is een voorstelling waarbij het gaat om de timing en humor. Als regisseur vind ik het superleuk om daar met deze club aan te werken. Ik houd van de snelheid die de voorstelling nodig heeft en vind het dan ook tof om dit de spelers van het begin tot eind te laten volhouden. Omdat we het stuk in het begin snel hebben gezet, is er nu ook echt tijd voor om hieraan te werken.”

En hoe gaat dat tot nu toe?
“Voor mij is het repetitieproces nu al meer dan geslaagd. Spelers hebben keihard gewerkt en weten wat ze moeten doen. Dat zie je terug in de voorstelling. En dat we af en toe over het randje heen gaan? Tja, dat moet kunnen!”

Wat vind jij het leukste moment uit de voorstelling?
“Lastig, want er zitten zó veel leuke momenten in. Als ik echt moet kiezen, zeg ik de twee scenes in de trein. Hierin zitten hele verschillende en uitgesproken karakters. Dat kleurt mooi samen. Dat ik tijden die scène zelf mee zit te wiebelen alsof ik in de trein zit, zegt genoeg!”

Is er ook een karakter waar jij jezelf in terugziet?
“In elk karakter zit wel iets van mij. Als regisseur kijk ik of ik de spelers kan laten groeien in hun rol, maar gebruik ik vooral ook wat zij al in zich hebben. Van wat zij mij laten zien, krijg ik allerlei ideeën die ik de spelers weer terug kan geven. Daardoor zie ik veel van mezelf terug in al die rollen.”

Waarom moet die tribune nou vol zitten in juni?
“Het publiek wordt verrast door het niveau wat de club de hele voorstelling hoog houdt. Daar ben ik supertrots op. Er is ook hard gewerkt aan decor, kleding, grime en pr. Al die dingen samen maken dat deze voorstelling echt de moeite waard is. Het script is al hilarisch, maar de spelers van Hoessenbosch zorgen ervoor dat je van begin tot eind geniet. En dat ook nog eens lekker buiten in de bossen.”

Zeg Joris, eigenlijk kennen we jou in Berghem toch vooral als regisseur van Amicitia? Hoe is het nou om in de buitenlucht te regisseren?
“Dat is heel gaaf. De bossen brengen een bepaalde rust met zich mee. Het is een gewoon bos net als andere bossen. Maar wat deze plek zo magisch maakt, is dat het bos op woensdagavond echt gaat leven door samen theater te maken. Dat gevoel is uniek. En na de repetitie, wanneer alle spullen weer opgeruimd zijn en je over een leeg speelvlak loopt, is het weer gewoon een bos waar je af en toe heerlijk in gedachten kunt verdwalen.”

Snorro in levende lijve zien? Reserveer nu je tickets voor Snorro in Openluchttheater Hoessenbosch. Tickets zijn ook een halfuur voorafgaand aan de voorstelling verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Shows
Zaterdag 10 juni – 19.00 uur
Zondag 11 juni – 14.00 uur
Vrijdag 16 juni – 19.00 uur
Zaterdag 17 juni – 19.00 uur
Zondag 18 juni – 14.00 uur