• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wie gaat er schuil achter het masker? Ontmoet de premiejager!

Speelgroep Hoessenbosch brengt de familievoorstelling Snorro. In 5 artikelen nemen we je mee in deze kleurrijke, komische productie, geregisseerd door Berghemnaar Joris Brukx. Want waar wij wel nieuwsgierig naar zijn ... wie gaan er schuil achter de personages? Vandaag ontmaskeren we de premiejager!

Onder het vlassige haar, de smerige stoppels en het gele gebit schuilt ... Angelique Brands! Al 23 jaar lid van Speelgroep Hoessenbosch. Zeg Angelique, wat hebben jij en de premiejager uit het stuk gemeen? “Pfff, goede vraag. Hij staat namelijk erg ver van mij af. We hebben eigenlijk helemaal niks gemeen. Maar dat is denk ik precies de reden dat Joris deze rol voor mij heeft gekozen. Hij heeft onze spelers expres in een totaal andere rol gezet dan ze gewend zijn.”

Is het een leuke rol?
“Ja! Je bent echt helemaal iemand anders. De premiejager spuugt, rochelt, krabt aan zijn kont en is nogal grof. Heerlijk om een heel ander persoon te zijn en lekker groots en lomp te spelen.”

Wat vind je het leukste moment in de voorstelling?
“Er zitten heel veel leuke en grappige momenten in. De kennismaking tussen Don José en Dolores, zijn achterl... eh, achternichtje met wie hij moet trouwen, is hilarisch. Het slissende, babbelzieke paard Wervelwind is bij iedere opkomst geweldig. En ook van de wat kleinere rollen, zoals de Saaie Man in de trein, kan ik genieten. Misschien moet je maar gewoon zelf komen kijken om te beoordelen wat ik bedoel!”

En waarom zou ik naar de voorstelling moeten komen?
“Het is echt een voorstelling voor het hele gezin. Leuk en grappig voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen is er veel te lachen. Ook zonder kinderen kun je hier gewoon naartoe. Het is echt een avondje of middag uit om te genieten van theater én het bos.”

Waarom kom je zelf zo graag bij Hoessenbosch?
“Toen ik als kind mee mocht spelen met De Magische Fluit was ik meteen verkocht. Dit wilde ik vaker doen. Ik vind toneelspelen leuk en in de openlucht spelen geeft een unieke sfeer. Je wordt verrast door de weersinvloeden. Een onverwacht buitje, het geruis van bladeren in de wind. Het fluiten van de vogels, het zonnestraaltje wat lekker in je gezicht schijnt. Een eikel die uit de boom valt precies op je hoofd tijdens jouw stukje. Een vlinder die vrolijk om je heen dwarrelt. Een kikker die even gedag komt zeggen terwijl jij voor dood op de grond ligt. Het heeft gewoon iets.”

De premiejager in levende lijve zien? Reserveer nu je tickets voor Snorro in Openluchttheater Hoessenbosch. Tickets zijn ook een halfuur voorafgaand aan de voorstelling verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Shows
Zaterdag 10 juni – 19.00 uur
Zondag 11 juni – 14.00 uur
Vrijdag 16 juni – 19.00 uur
Zaterdag 17 juni – 19.00 uur
Zondag 18 juni – 14.00 uur