• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nazomeren met theater en muziek én knipoog naar winter met Das Foute Après-Ski Fest

In openluchttheater Hoessenbosch is het bier van Hoessenbosch Festival nog maar amper opgedroogd of de volgende evenementen staan al te trappelen: De goede mens van Sezuan door theatergroep Bluv (16 september), theatermaker Gerard Wortel (23 september) én Das Foute Après-Ski Fest (8 oktober).

De goede mens van Sezuan – vrijdag 16 september
Bestaan er eigenlijk nog wel goede mensen? En: ‘het goede doen’, wat is dat precies? In De goede mens van Sezuan van Bertolt Brecht dalen drie goden neer op aarde om een goed mens te zoeken. Niemand verleent hen onderdak, behalve het hoertje Shen Te. De goden belonen haar rijkelijk en geven haar opdracht goed te doen voor zichzelf én anderen. Maar laten die anderen daar nou net misbruik van maken…

Onder leiding van regisseur Harold Schraven brengt Theatergroep BLUV weer muziektheater van heel hoog niveau, met indringend spel, humor, prachtige zang en uiteraard livemuziek. Eerder maakten zij onder meer de voorstellingen Agnes B., Hamlet, De Knecht van Twee Meesters en Oorlogstuig. De hoofdrol van Shen Te wordt gespeeld door een heel jong talent uit Best, Catherine Neggers.
Theatermaker Gerard Wortel – vrijdag 23 september
Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. Met zijn eigen Nederlandstalige liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, en muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen.

Das Foute Après-Ski Fest – 8 oktober
Winter is coming! Haal dat (foute) skipak dus maar alvast uit de kast. Op 8 oktober verandert het Hoessenbosch-theater in een overdekte après-skibar. Dan kun jij even testen of je in dat skipak nog lekker door kunt zakken. Goed idee, toch? En als je liever je lederhosen aantrekt, vinden we dat ook prima. Het is ten slotte pas oktober. Wat vooral belangrijk is: hoe fouter je outfit, hoe beter! Feest gegarandeerd, want op het programma staan DJ Timmy Tirol en Robbie Slee met DJ Mark. En, ruik je het bier, de braad- en de bokworst al?

Kaarten zijn te bestellen via www.hoessenbosch.nl.