• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

De Dûrzetters 2e prijs in verlichte halfvasten optocht Groesbeek

durzettersgroesbeek01De Dûrzetters hebben weer een 2e prijs gehaald. Deze keer in Groesbeek. Op zaterdag 9 maart vertrokken we een paar uur later dan gepland naar Groesbeek. Dit kwam door het hele slechte weer. De motorclub o.l.v. Jan van Erp heeft de hele karavaan als verkeersregelaars naar Groesbeek begeleid. Het werd een natte tocht, 3 uur in de regen heen en voor de motorrijders ook nog een uur terug. Maar we heten niet voor niks De Durzetters. Dit geldt ook zeker voor de motorclub.

durzettersgroesbeek03wagen

Rond half 4 waren we in Groesbeek waar we meteen een tent opbouwden om droog wat te eten en te drinken. De motormuizen werden uitgenodigd om in “de Linde” een bakje koffie te drinken voordat ze weer terug gingen naar Berghem. Het opbouwen ging goed en om 18:00 uur stonden we klaar voor de optocht die om 20.11 uur begon. Wonder boven wonder werkte bijna alles met al dat water.

durzettersgroesbeek05wagen

De optocht verliep goed en de publieke opkomst viel niet tegen. Rond 22:00 uur waren we aan het einde van de route. Hier vlakbij was de parkeerplaats voor onze wagen. We hebben eerst alles klaar gezet voor de zondagochtend en daarna zijn we vertrokken naar ons privéhuis. Hier konden we na de prijsuitreiking overnachten. Iedereen wat opgefrist zodat we in “de Linde” een feestje konden gaan bouwen. Hier was de prijsuitreiking.

durzettersgroesbeek02

durzettersgroesbeek07

Het werd een gezellig feestje en Berghem staat weer op de kaart in Groesbeek. 's Maandag zelfs met een foto in de Gelderlander. Als afsluiting moest er natuurlijk in de vroege morgen nog eieren gebakken worden en daarvoor was Peter van Ballegooi de aangewezen persoon. Na een kleine 3 uurtjes geslapen te hebben en een goed ontbijt vertrokken we terug naar Berghem. Dit was een mooie afsluiting van ons jubileumjaar.

durzettersgroesbeek04

Nu nog een weekje de wagen afbreken en opruimen en dan zit het jubileumjaar erop. Iedereen hartstikke bedankt die op een of andere manier ons gesponsord of geholpen heeft. Het was geweldig en het zal lang in onze herinnering blijven.

durzettersgroesbeek08

durzettersgroesbeek09

Speciale dank voor de motorclub om ons met dat slechte weer te begeleiden en alle mensen uit Berghem die de moeite hebben genomen om in Groesbeek te komen kijken.

Groeten van de Durzetters.

Foto's www.delinde.nl (bedankt!)

durzettersgroesbeek06