• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

“Bij Hoessenbosch Festival wordt er veel moeite gedaan om de beleving maximaal te laten zijn”

Als je in dezelfde straat woont, aan de rand van Berghem in de zogenoemde ‘Hei’, dan lonkt de verleiding van Hoessenbosch Festival in het eerste weekend van september. Niels van den Broek en Ingrid van Schaik zijn dan ook iedere dag op het festivalterrein te vinden. Voor Niels begint het feest overigens al twee weken eerder, als waardevolle kracht in de opbouw. Als de deuren eenmaal open gaan publiek, feesten ze zelf tot in de late uurtjes

met vrienden. Om een dag later samen met hun kinderen Fem – ze kijkt uit naar het klimmen - en Ries – “die laserguns waren echt gaaf!” - de kidsmiddag te beleven. Alsof het dan nog niet genoeg is, staan ze diezelfde avond achter de bar als vrijwilliger.

Niels en Ingrid houden wel van een festival op zijn tijd. “Onze muziekstijl varieert behoorlijk. Van Nederlandstalig tot eighties, van Top 40 tot hardstyle en eigenlijk alles er tussenin. Zo zijn we naar Decibel Outdoor, Rock Werchter en naar Mysteryland geweest. Maar je kunt ons ook zomaar tegenkomen bij een concert van Racoon.” Het was dan ook niet bepaald een punt van discussie of de twee in 2016 naar de eerste editie van Hoessenbosch Festival zouden gaan. “Een festival letterlijk aan het einde van de straat en rollend naar huis. Tsja, niet zo moeilijk toch”, aldus Niels. Die eerste editie herinnert het koppel zich nog goed. “Het was toen al heel knus opgezet met overal hoekjes waar steeds wat nieuws te beleven was. Overal een verrassing eigenlijk. En dan die bekenden die je tegenkomt, dat maakt het zo gezellig”, vult Ingrid aan. Hoewel het festival ieder jaar wat groter werd met steeds meer en bekendere artiesten, is diezelfde sfeer altijd gebleven. “Knus, verrassend, een beetje gek, muziek voor ieder wat wils, midden in de natuur en altijd het gevoel dat er veel moeite is gedaan om de beleving maximaal te laten zijn.”

Goud voor vrijwilligers
Hoessenbosch Festival zou nooit kunnen bestaan zonder haar vrijwilligers. Als we Niels mogen geloven, dan is die club fantastisch en de opbouwdagen bijna net zo leuk als het festival zelf. Niels – in het dagelijks leven projectleider bij Hoeflake Infratechniek waar ook de mobiele lichtkarren vandaan komen – ontpopt zich dan als grootborstje. Die mag je even uitleggen Niels. “Haha, dit is wel iets voor intimi, maar iedere bouwer krijgt bij ons een vogelnaam. Heb je een kraan nodig, dan roep je de kraanvogel. En hoor je de naam Pino uit de luidsprekers komen als iemand de verreiker nodig heeft. Ik doe van alles en nog wat en had daarom geen bijnaam. Eerlijk gezegd dacht ik er na al die jaren wel mee weg te komen, maar vorig jaar werd ik dan toch tot grootborstje gedoopt. “Weet je wat het is: samen heb je een missie te volbrengen in het bos en als je daar eenmaal aan begint, wil je er eigenlijk continu bij zijn. De kracht van Berghem Events is dat zij een sfeer creëert waarbij hard werken gecombineerd wordt met plezier. Samen op weg naar de avond voordat de bezoekers komen. Dat is de avond van de bouwers. Want dan krijgen wij als bouwers als eerste de eindshow te zien. Ik zeg altijd: als je een kaartje koopt en het festival bezoekt is het top. Help je mee achter de bar als vrijwilliger, dan is je weekend zilver. Voor de doorzetters is het twee weken goud!”

Vier dagen deze editie
Hoessenbosch Festival bestaat aankomende editie uit vier dagen feest. Op donderdag vindt de businessavond plaats, gevolgd door twee dagen festival zoals vanouds en op zondag is het een hele dag vermaak op de familiedag. Ook Niels en Ingrid zijn samen met Fem en Ries weer van de partij. “Wat we ervan verwachten? Eigenlijk zoals ieder jaar: een gezellig feest, verrassend en hier en daar lekker over de top. Na een wat ingetogen editie, kan er nu weer flink uitgepakt worden met alles erop en eraan. En dan ’s avonds weer rollend naar huis natuurlijk. Nu al zin in!”

Leuke festivalweetjes!
Hoessenbosch Festival is dit jaar iets groter opgezet met een extra area. Die wordt op donderdag 1 september tijdens de businessavond ook meegenomen in de rondleiding. Een dag later – op vrijdagavond 2 september – vindt op datzelfde podium een waar karaokespektakel plaats met de jongens van de Mega Kuif Karaoke Show. Nederlandstalige artiesten als Marco Kraats, Wesley Bronkhorst en – ‘Ons moeder Zeej Nog’ – Jan Biggel zullen daar het publiek in een heerlijke feeststemming brengen. Op zaterdag 3 september gaan we rocken met de mannen van de Punk Ass Ninja’s om daarna back to the nineties te gaan met de Party Animals. Hakkuh dus! Tijdens de familiedag op zondag 4 september komen er als klap op de vuurpijl allemaal artiesten optreden van The Voice, The Voice Kids, We Want More, Beat Me, K2 Zoekt K3 en GTST talent optreden. Voor de sportfanaten is er bovendien live Formule 1. Voor wie het nog niet wist: de familiedag heeft vanaf nu een compleet eigen dag op zondag en duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

Tickets en vrijwilligers
De ticketverkoop gaat hard! De zaterdagavond is zelfs al bijna uitverkocht. Ga naar www.hoessenboschfestival.nl, koop je ticket online en ben verzekerd van je bezoek. De organisaties is ook nog op zoek naar vrijwilligers. Wil jij net zo’n ervaring als Niels en Ingrid? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..