• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vlaggenmasten Bergs monument opgefleurd voor dodenherdenking en bevrijdingsdag

De vlaggenmasten bij het Bergs monument stonden er de afgelopen jaren maar 'kaal' bij. Daar is nu verandering in gekomen! Heemkundevereniging Berchs-heem heeft bij Bloem Berghem twee echte mooie Bergse wimpels gekocht en hebben daarmee de vlaggenmasten opgefleurd. Berchs-heem zorgt altijd voor onderhoud van het Bergs monument en ziet er altijd pico bello uit. De heemkundevereniging heeft met de prachtige wimpels een goede zet

gedaan. Want op 4 mei worden hier kransen gelegd en op 5 mei komen de lopers van Stichting Berghem Tegen Kanker hier aan. Ze hebben het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen. De twee wimpels blijven hangen na 5 mei.

Programma 4 mei:

18:30u deuren open
18:45u aanvang ceremonie Berchplaets
19:40u stille tocht naar het monument
19:55u aanvang ceremonie monument
20:00u twee minuten stilte
20:02u Wilhelmus, kranslegging namens oud Indië strijders, kranslegging namens gemeenteraad door raadslid Adrie Geerts (SP), kranslegging namens dorpsraad Berghem, bloemenhulde, gedicht
20:15u einde ceremonie, koffie en limonade in de Berchplaats

Programma 5 mei:

Er is voor deze dag ook een programma opgesteld in de Berchplaets en dat ziet er als volgt uit:
10.30 uur live uitzending vanuit de Lievekamp op groot scherm
11.00 uur aankomst bevrijdingsvuur bij het monument aan de Wilhelminasingel door lopers van Stichting Berghem Tegen Kanker.
12.00 uur live NOS uitzending 5 mei lezing vanuit de Lievekamp op groot scherm

Aansluitend Vrijheidslunch met soep en een broodje en opgeven is niet nodig. Hiervoor mogen gasten doorlopend binnenlopen met om 14.00 uur afsluiting met het nummer 'Iedereen is van de Wereld' door een muzikaal gezelschap.

Na de lunch zijn er ook optredens van de dichters van Poëziepodium Oss. Twee dichters lezen een aantal gedichten voor met een rustmoment waarbij stil wordt gestaan bij het landelijk thema 'Vrijheid in Verbondenheid'.

Iedereen is dus van harte uitgenodigd om een bijdrage te maken voor de Levende Vlag zoals hierboven staat aangegeven. Ben je niet zo creatief maar wel benieuwd naar de Levende Vlag dan kun je natuurlijk ook gewoon komen kijken.

Daarnaast is iedereen ook welkom om de live uitzending mee te kijken op een groot scherm en deel te nemen aan de Vrijheidslunch!