• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Verrassende combinatie die u nog niet eerder heeft gezien!

Op zondag 24 april 2022 om 19 uur zal toneelvereniging AMICITIA uit Berghem “Hotel Hommelus” vertonen in Dorpshuis De Berchplaets. De voorstelling wordt als FILM vertoond, maar de typetjes zult u ook in levende lijve ontmoeten. Een verrassende combinatie die u nog niet eerder heeft gezien! Kaarten à 5 euro per stuk (incl. 1 koffie/thee) zijn te bestellen op www.amicitiaberghem.nl.  Elf spelers waaronder acht vrouwen en drie mannen van toneelvereniging AMICITIA brengen de

komedie “Hotel Hommelus”. Het stuk is een komedie in twee bedrijven en is geschreven door Jose Frehe en Rob van Vliet. De bewerking, regie en verfilming is in handen van Joris Brukx in samenwerking met cameravrouw Pip Henzen “Henzen productions Oss”.

 amicitiafotoJoris

“In maart 2020 waren we slechts een generale verwijderd van de uitvoering van het stuk” aldus voorzitter en speler Konrad Broekman. “Vandaar dat we in januari 2022, midden in de lockdown, hebben besloten om de voorstelling als film op te nemen. Daarmee zijn we flexibel en hebben we de garantie dat de voorstelling kan worden afgerond. Bovendien een leuke extra uitdaging voor alle spelers en vrijwilligers”.

amiticiafilopnames02

“Hotel Hommelus” is een vlotte komedie, waarin de zussen Karin en Anita samen Hotel Hommelus runnen. Annie de ‘spin in het web’ is de werkster en manusje van alles. Alleen heeft ze last van een vervelende kwaal: een steenpuist op haar achterste. Diverse gasten komen logeren in het hotel. Zo treffen we Wilbert, een vaste gast, hij is een sulletje en verzamelaar van allerlei beestjes. Verder komen het bekakte echtpaar Charles en Marilyne logeren. Charles gaat zwaar gebukt onder de ‘terreur’ van zijn vrouw. De hoogbejaarden Gerrit en Stien komen er hun gouden huwelijksfeest vieren. Ook Aafke en Henriette logeren in het hotel, de één vol optimisme, de ander altijd klagend. Tenslotte zorgt Rozalinde, een waarzegster, voor verrassende wendingen in het spel. Kortom een vrolijk spel, met zeer uiteenlopende typetjes. Vol vaart en komische ontwikkelingen.

amicitiaspelersgroephommules

“De komedie speelt zich af in de jaren zestig. Dat is een uitdaging zowel voor de spelers als voor de decor commissie”, aldus regisseur Joris Brukx. “Het stuk nodigt de spelers uit, maar ook mij als regisseur, om het beste uit onszelf naar boven te halen. En nu al helemaal omdat het opgenomen wordt voor de film”.

Bijzonder is dat “Hotel Hommelus” als FILM wordt vertoond, maar de typetjes zult u ook in levende lijve gaan ontmoeten. Een verrassende combinatie die u nog niet eerder heeft gezien! AMICITIA heeft een aantal besloten voorstellingen: één exclusieve avond voor onze sponsors en één middag in samenwerking met seniorenvereniging De Herfstzon.

We hebben ook een avond voor de vrije verkoop. Op zondag 24 april 2022 om 19 uur zal toneelvereniging AMICITIA deze verzorgen in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem. Kaarten à 5 euro per stuk (incl. 1 koffie/thee) zijn te bestellen op www.amicitiaberghem.nl

amicitiaspelersgroephommules

De spelers stellen zich voor...