• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Toneelvereniging Amicitia gaat u verrassen met.... een film!

Toneelvereniging AMICITIA zou in 2020 haar voorstelling gaan spelen. Door omstandigheden, u allen bekend genaamd Corona, is dat nog niet gelukt. Maar dit jaar gaan de deuren van ons hotel dan toch echt open. Digitale deuren wel te verstaan. Bijzonder is dat de voorstelling “Hotel Hommelus” als FILM wordt vertoond, en de typetjes zult u ook in levende lijve gaan ontmoeten. Een verrassende

combinatie die u nog niet eerder heeft gezien!

“Hotel Hommelus” is een vlotte komedie, waarin de zussen Karin en Anita samen hotel Hommelus runnen. Annie de ‘spin in het web’ is de werkster en manusje van alles. Alleen heeft ze last van een vervelende kwaal: een steenpuist op haar achterste. Diverse gasten komen logeren in het hotel. Zo treffen we Wilbert, een vaste gast, een sulletje en verzamelaar van allerlei beestjes.

Verder komen het bekakte echtpaar Charles en Marilyne logeren. Charles gaat zwaar gebukt onder de ‘terreur’ van zijn vrouw. De hoogbejaarden Gerrit en Stien komen er hun gouden huwelijksfeest vieren. Ook Aafke en Henriette logeren in het hotel, de een vol optimisme, de ander altijd klagend. Tenslotte zorgt Rozalinde, een waarzegster, voor verrassende wendingen in het spel. Kortom een vrolijk spel, met zeer uiteenlopende typetjes en vol vaart en komische ontwikkelingen. Voor de zussen breekt een spannende tijd aan, moeten ze het familiehotel sluiten of mag het geopend blijven?

Elf spelers van toneelvereniging AMICITIA, waaronder acht vrouwen en drie mannen, brengen de komedie “Hotel Hommelus” op de planken. “De komedie speelt zich af in de jaren zestig. Dat is een uitdaging zowel voor de spelers als voor de decor commissie”, aldus regisseur Joris Brukx. “Het stuk nodigt de spelers uit, maar ook mij als regisseur, om het beste uit onszelf naar boven te halen. En nu al helemaal omdat het opgenomen wordt voor de film”.

Tickets voor de film op zondagavond 24 april om 19.00 uur kunt u bestellen via www.amicitiaberghem.nl