• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vluchtende verdachte aangevallen bij kermis in de Bergse hei

De eerste wedstrijddag van Mondioring Oss heeft vandaag plaatsgevonden in de Bergse hei. Aan de Rijsvensestraat stond een hele kermis opgebouwd. Op het kermisterrein stonden attracties zoals botswagentjes, vliegtuigjes, schiettent, suikerspin, spookhuis, kop van jut en al wat nog op de kermis thuishoort. De leden van Mondioring-Oss hebben alle attracties in het klein gebouwd en kosten nog moeite

gespaard wat betreft beweging en verlichting.

De internationale wedstrijd, er waren deelnemers vanuit Duitsland, Belgie, Denemarken en Oostenrijk aanwezig, om mee te doen met dit grootse mondioring-wedstrijd.  Die hadden hun wagens en campers op de Bergse hei neergezet.

De honden werden ingezet om aan te vallen bij vluchtende verdachte, maar ook om de geleider tijdens bezoek aan de kermis te verdedigen tegen overvallers. De verdachte, een pakwerker, die vluchte over het kermisterrein heen. De hond viel de verdachte aan, om hem te stoppen. Kwispelend wachtte hij op het baasje! Er waren nog meer proeven voor de honden uitgezet. Ze moesten ook personen zoeken die zich op kermisterrein schuil hielden, maar ook het bewaken van een botswagen zat in het programma.

Al met al is het zeker de moeiten waard om een kijkje te gaan nemen bij deze tak van hondensport. De wedstrijd duurt zaterdag nog 16.00uur. Zondag 12 september is de tweede en laatste dag. Het belooft weer wat te worden aan de Rijsvensestraat in Berghem. Aanvang 9.00uur en de toegang is gratis! De ingang is om de hoek bij het 'Maria-kapelletje'. 

Er staat ook een tent voor een drankje en versnaperingen en een frietwagen voor de inwendige mens.

Chapeau voor de organisatie, dit is uniek voor de hondensport!

{flickr set=72157719808025064}