• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vooruitblik competitie-einde zomeravondvoetbal in Berghem

Met nog 3 speelronden en een inhaalavond te gaan nadert het einde van de competitie! Tijd om een aantal scenario's op een rijtje te zetten. In de Eerste Divisie lijkt het zo goed als zeker te zijn dat FC Loco Willy's het kampioenschap weer op het palmares bij kan schrijven. Met één wedstrijd minder dan de overige 4 teams beschikken ze nog altijd over een ongeslagen status. Mochten ze toch nog punten laten liggen, in bijvoorbeeld de wedstrijd tegen de grootste concurrent en promovendus HBSS, dan liggen

de opties voor HBSS ook weer open om geschiedenis te schrijven en in twee jaar tijd van debutant zichzelf op te werken tot kampioen, maar zover is het dus nog lang niet!

Voor NMMV kan het doek in de Eerste Divisie morgen al gevallen zijn, wanneer ze verliezen van FC Loco Willy's. Theoretisch kunnen ze zich dan nog altijd handhaven, maar met 6 punten minder en een negatief doelsaldo van -29 tegen een positief doelsaldo van +4 van Den Dort Auto's lijkt dit onmogelijk nog in te halen, maar de bal blijft rond!
De ééuwige nummer twéé Den Dort Auto's zal alle zijlen bij moeten zetten om hun status ook dit jaar weer vast te houden. Nog minimaal 2 overwinningen zijn nodig om zowel HBSS als de Raad van Ongeregeld in te halen, dit met nog een onderling duel met HBSS op het programma.

Dan kijken we naar de Tweede Divisie; ook hier liggen op dit moment nog alle opties open, maar dit kan aankomende dinsdag zomaar compleet omgeslagen zijn. De Veteranen staan 1e met 2 wedstrijden meer dan 't Zevende. 't Zevende spelen zowel donderdag als maandag nog een wedstrijd. Mocht 't Zevende verliezen van Ut Kumt 'R Oan Gelapt, en winnen van nummer 2 'T Kumt Wel Goet, dan mogen De Veteranen zich dinsdag met een gelijkspel op 0-punter FC Bananasplit kampioen noemen! In dit scenario zou het zelfs voor kunnen komen dat we aan het einde liefst 3(!) nummers 2 hebben met een gelijk aantal punten.
Wanneer 't Zevende wel al hun wedstrijden wint zal het kampioensduel naar alle waarschijnlijkheid een onderling duel zijn tussen De Veteranen en 't Zevende op dinsdag 26 juni.

'T Kumt Wel Goet kan zich alleen voor de tweede keer in de geschiedenis tot kampioen van de Tweede Divisie kronen wanneer ze al hun eigen potjes blijven winnen, en hopen op misstappen van De Veteranen.

Wat nog niet eerder is voorgekomen is dat FC Bananasplit eindigt als rode lantaarndrager. Ut Kumt 'R Oan Gelapt en 't Zevende hebben beide aan nog één puntje genoeg om FC Bananasplit het hek te laten sluiten.

Wat betreft de sportiviteitsprijs, voorheen altijd gewonnen door Lap Ut Um Ok Us met uitzondering van één seizoen toen het toenmalige Werner Smits SPORTS ermee aan de haal ging. Dit seizoen zijn er tot nu toe minder kaarten dan ooit gevallen. Enkel De Veteranen, HBSS en NMMV dingen niet meer mee om deze prijs doordat ieder van deze teams één gele kaart heeft gepakt.

Ook de Topscorerstitel kan nog naar iedereen toe, Twan van der Heijden van 'T Kumt Wel Goet staat er op dit moment het beste voor met 18 doelpunten. maar Dave Smeehuizen en Fons Geraets van De Veteranen zitten hem op de hielen met respectievelijk 17 en 15 doelpunten. Topscorer van vorig seizoen Roy Mezenberg van Den Dort Auto's moet het op dit moment nog met 6 goals doen, dit lijkt een te groot verschil om nog te overbruggen. Wat opvalt is dat de nummers 4 beiden de Eerste Divisie vertegenwoordigen, Jordy van Outvorst (Den Dort Auto's) en Valentijn Smits (HBSS) ruiken de titel met ieder 13 doelpunten.
Over de beker valt op dit moment nog niets te zeggen, aangezien we dit jaar voor het eerst de complete beker op de finaledag zondag 1 juli spelen, een nieuwe opzet met nieuwe kansen voor iedereen.

Info, verslagen en foto's op facebook/Zomeravondvoetbalcompetitie Berghem