• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport mist 2 penalties en verloor van Margriet

afbeelding023Berghem Sport heeft de derby tegen Margriet met 2-0 verloren. Er werd, zoals in vele derbies,gespeeld met veel inzet en strijd en dat resulteerde niet in kansen. In de 17e minuut was de eerste echte grote kans meteen raak. Twee spelers van Margriet stonden voor Martin Roelofs, de keeper van Berghem Sport, en konden scoren, 1-0. Daarna waren er veel buitenspel gevallen en dit was de rode draad in deze wedstrijd. Aan beide zijden hadden de grensrechters het druk om voor buitenspel te vlaggen. Na ruim een half uur werd Mitch Gielis gevloerd, een penalty! Gijs kappen benutte deze kans niet en schoot hard naast. De Ossenaren waren wakker geschut en antwoordde met een schot en vervolgens maakte zij de 2-0. Gelukkig voor Berghem Sport werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Afbeelding 041

Na de rust ging de strijd verder en de wedstrijd speelde zich af op het middenveld. Margriet miste een kleine kans en kregen geen penalty toen een speler werd gevloerd. Mitch Gielis Berghem Sport kwam links door maar zijn schot ging ver naast. Na een uur kwam Margriet op 2-0. Een mooie boogbal belandde in de verrre hoek. Berghem Sport moest toen vol in de aanval en meteen kregen zij 2 minuten later weer een penalty door een handsbal. De inzet van Mitch Gielis werd gekeerd! Twee penalties missen dan wordt het moeilijk om de wedstrijd te winnen, maar Berghem Sport ging er toch voor. Joep Wintjes probeerde het van afstand, maar zijn harde schot ging over. Ook een schot Jeffrey Duif was niet zuiver en ging naast. De laatste wapenfeit was in de slotfase voor Margriet, zij schoten onderkant lat.

Helaas waren er vandaag geen 3 punten voor Berghem Sport en ze moeten volgende week tegen Venlosche Boys vol aan de bak om uit de onderste regionen te komen.