• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gebroerders Martens kunnen niet kiezen tussen voetbal en motorcross

Het was een zonnige zondag op Motorpark Nieuw Zevenbergen in Berghem. Berghemenaar en motorcrossliefhebber John Martens parkeerde zijn auto op een net aangelegde parkeerplaats. Hij komt met zoons Vince (17) en Ken (14) heerlijk motorcrossen. De motors worden in no time van de aanhanger gehaald en de tent wordt opgezet, klaar om te rijden! Vince en Ken zijn hier vaak. Zij voetballen beiden bij Berghem Sport in de elftallen JO 19-3 en JO 15-3. Zaterdag is het voetballen en om de twee weken is

het zondag motorcrossen. "Motorcrossen is echt een kick", weet Vince te vertellen. "De adrenaline en de actie, dat heb ik als keeper zijnde niet bij Berghem Sport". Zij trainen alleen maar en doen niet mee aan motorcrosswedstrijden. Behalve aan de clubwedstrijden van SRMV Berghem. "Het is gewoon een hobby en we gaan ook regelmatig naar andere circuits", wist Ken te vermelden. "Naar Veldhoven of naar Lommel, dat is ook een prachtige baan met veel bulten".

Vince en Ken motorcrossen al zo'n 5 jaar. Vince rijdt op een Yamaha 125cc en Ken op een KTM 85cc. Voordat ze rijden kleden ze zich om. Ze hebben motorcrosspakken aan met beschermdelen. Op de schouders, benen en in de nek. "Voor de veiligheid", zei Vince. "Ik heb bij het voetballen al meer blessures gehad, dan met het motorcrossen". "Wel vaak gevallen, maar gelukkig nog niks gebroken. Alleen wat schaafwonden", voegde Ken er aan toe. Op de vraag als ze moeten gaan kiezen tussen voetbal en motorcross, dan wordt het stil. Ze voetballen heel graag, maar gaan ook lekker motorcrossen. Dus deze combinatie, zaterdag voetballen en zondag motorcrossen, houden ze maar aan.

Ze trainen vaak samen met leeftijdgenoten zoals Jan Vossenberg (15). Hij kan er wat van zeg en hij is voor de duvel niet bang. Buiten leeftijdsgenoten en regionale rijders, trainen er regelmatig ook bekende motorcrossers mee zoals Herlings, Nagel of Beruara. "Dat gebeurde ook een keer", vertelde Vince enthousiast. "Ik was in een bocht gevallen en zwaaide met mijn arm om rijders te waarschuwen. Beruara reed zo hard dat hij mij niet zag, week op het laatste moment uit en botste bijna op me". "Dat was wel vet", voegde hij er aan toe.

Na de kennismaking gaan de twee Berghemse motorcrossers de baan op. Vince op de grote baan en Ken de kleine baan. Ondertussen maakt Mooi Berghem een paar foto's en vader John vertelde dat motorcross een sport is voor bijna alle leeftijden. Ook voor meisjes en dames. "Ik zie heel wat meisjes en dames op de motor zitten", vertelde John. "En motorcrossen is betaalbaar. Voor 200euro samen zijn mijn zoons lid van SRMV (Stichting Regionale Motorcross Verenigingen) Berghem en kunnen zij het hele jaar door hier trainen", voegde hij er aan toe.

Het was mooie kennismaking met de gebroeders Martens. Mooi Berghem wenst Vince en Ken nog heel veel plezier met het motorcrossen en natuurlijk ook het voetballen bij Berghem Sport!

Ben jij nieuwsgierig geworden en jouw interesse gewekt? Ga dan op zondag vanaf 11.00uur een keer kijken naar de trainingen. Op zaterdag 16 september wordt op Motorpark Nieuw Zevenbergen de laatste open clubwedstrijd gehouden. Misschien is dit de mogelijkheid om benzinelucht, motorgeluid, spannende en een mooie races te bekijken.

Foto www.motorplaatje.nl

IMG 20170903 WA0001

Foto's Mooi Berghem