• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Verenigingen kunnen nieuwe cursussen aanmelden voor periode 2 van Try-out Sports!

Alle verenigingen in de gemeente Oss kunnen zich nog tot en met 31 december aanmelden om in de 2e helft van het schooljaar (weer) deel te nemen aan Try-out Sports. Het Sport Expertise Centrum (SEC) geeft de verenigingen hiermee de kans om zichzelf te presenteren aan een groot publiek en om nieuwe leden te werven. Ledenwerving is voor verenigingen een belangrijk aandachtspunt, want veel verenigingen hebben de afgelopen jaren te maken gehad met

een terugloop van het ledenaantal of zij verwachten dit de komende jaren.

Wat is Try-out Sports? Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met de verenigingen en andere sportaanbieders. Vroeger werd dit project ‘schoolsport’ genoemd. De verenigingen verzorgen kennismakingscursussen en het SEC zorgt voor de promotie, communicatie en administratie van alle inschrijvingen. Het doel is om zoveel mogelijk Osse basisscholieren kennis te laten maken met verschillende sporten om zo te ontdekken wat ze leuk vinden. In de eerste helft van het schooljaar hebben ruim 400 basisscholieren meegedaan aan cursussen bij 40 verschillende verenigingen. Hoe kunnen vereniging zich aanmelden? Op de website www.sportinoss.nl/tryoutsports staat een link naar het digitale aanmeldformulier. Dit aanmeldformulier dient uiterlijk 31 december te zijn ingevuld en verzonden. De aanmelding is pas definitief zodra u een bevestiging heeft ontvangen.

Sport Expertise Centrum Het Sport Expertise Centrum (SEC) vormt het informatiepunt over en voor sportstimulering, sportgezondheid en sportconsultancy in de regio Oss. Het SEC ondersteunt de sport in Oss. Daarnaast stimuleert de stichting inwoners (van jong tot oud; van individu tot groep) tot sport en bewegen. Dit doet het SEC door de inzet van sportprofessionals op scholen, bij sportverenigingen en in wijken. Maar door projecten zoals Try-out Sports en OssSport!