• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Fantastische prestatie voor Taekyon Berghem op NK

Op zondag 13 maart waren in Nieuwegein de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen. De leden van Taekyon Berghem stegen wederom boven zichzelf uit en presteerden enorm goed: met 20 deelnemers werden 34 prijzen in de wacht gesleept, waarvan 12 Nederlands Kampioenen. Met 34 prijzen was Taekyon Berghem overduidelijk de beste club van dit Nederlands Kampioenschap, iets wat zij al voor de zevende (!) keer in de geschiedenis wisten te bereiken. 

Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:
Een derde prijs voor Romy Staal, Rob van Hintum, Giovanni Timmers en Ken Dekkers.
Een tweede prijs voor Esli van Leuken en Jesse Broeren.
Nederlands kampioen tuls werden Danique Boelhouwer, Imke van der Zande, Ilse van Leuken, Daiko Martens en Huberto van de Wetering.

Op het onderdeel sparren werden nog veel meer prijzen behaald:
Een derde prijs was er voor: Niek Landman, Lieke van den Berk, Wessel Gremmen, Rob van Hintum, Giovanni Timmers, Dave Dekkers en Damion Schoenmakers.
Een tweede prijs was er voor Imke van der Zande, Ilse van Leuken, Jesse Broeren en Mike Bloks.
Nederlands kampioen op het onderdeel sparring werden Danique Boelhouwer, Stef van den Berk, Esli van Leuken, Romy Staal, Daiko Martens, Huberto van de Wetering en Ken Dekkers.
Het derde onderdeel was de hoogtesprong, waarbij deelnemers tegen een zo hoog mogelijke plank trappen. Hier waren er derde prijzen voor Imke van der Zande, Stef van den Berk en Daiko Martens. Een tweede plek op dit onderdeel was er voor Bjorn van Krieken en Jesse Broeren.

Als laatste kon er gestreden worden op het onderdeel teamtuls, waarbij men met vijf personen in een team een patroon uitvoert. Het jeugdteam bestaande uit Wessel Gremmen, Niek Landman, Bjorn van Krieken, Lieke van den Berk en Imke van der Zande werd knap tweede.
Het junioren/ senioren team bestaande uit Esli van Leuken, Ilse van Leuken, Mike Bloks, Ken Dekkers en Huberto van de Wetering wist zijn titel te prolongeren en wederom Nederlands Kampioen op dit mooie onderdeel te worden.