• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Anne Knijnenburg genomineerd voor sporttalent van het jaar

Anne Knijnenburg is genomineerd voor sporttalent van het jaar in de gemeente Oss. Er zijn drie sporttalenten genomineerd en zij worden hier uitgelicht. De Berghemse Anne Knijnenburg van de Osse atletiekvereniging AVOSS'78 heeft dit jaar maar liefst drie Nederlandse Titels binnen gesleept. De 13-jarige atlete behaalde in januari het eerste kampioenschap tijdens het NK Cross in Kerkrade. In augustus behaalde ze in Amsterdam op de 1000 meter ook nog een Nederlands titel en liep zelfs een nieuw persoonlijk record van

3.05 minuten. In de competitie ging Anne ook als een speer. Tot slot werd ze winnaar bij de nationale cross competitie met vier gewonnen wedstrijden. Dit is een bijzondere prestatie wat niet vaak voorkomt. Naast haar Nederlandse titels behaalde de jonge Berghemse tijdens het Brabants kampioenschap atletiek in Best ook al 2 gouden medailles, waaronder 1 op de 1000 meter.

Maikel Verberk

Maikel Verberk is pas 16 jaar, maar hij heeft al vier wereldtitels op zijn naam staan. De Herpse darter won in Turkije tijdens het WDF World Cup-dartstoernooi in Turkije alles wat er te winnen viel. Verberk won goud in de categorieën jongenskoppel, mixkoppel (met Kyana Frauenfelder uit Oss), de jongenssingle en het overall-klassement. Hij is daarmee de eerste jeugdspeler die erin slaagde om alles te winnen. Over twee jaar is er weer een wereldkampioenschap en dan komt hij uit bij de senioren. Maikel komt in competitieverband uit in twee competities. Met Koetshuis in Reek speelt hij in de Brabantboel Dartsbond en ook speelt hij in Beuningen voor de Rivierenland Darts Bond.

Mitchell van Bergen

De Osse Mitchell van Bergen is pas 16 jaar oud, maar maakte op 18 december 2015 zijn debuut in de Eredivisie voor Vitesse. De flankspeler was met zijn 16 jaar en 113 dagen de jongste debutant ooit bij de Arnhemmers. Van Bergen is ook meegegaan op trainingskamp in Spanje en doet daar zijn best indruk te maken op de technische staf. De Ossenaar is zijn carrière gestart bij het Osse RKSV Margriet, maar ging op 12-jarige leeftijd naar Willem II. Hij doorliep in Tilburg de gehele jeugdopleiding, maar ondertekende deze zomer een contract bij Vitesse voor drie jaar..

Op woensdag 17 februari organiseert het Sport Expertise Centrum de Kampioenenhuldiging in de Groene Engel en zal de winnaar bekend worden gemaakt? Entreekaarten zijn te bestellen via www.sportinoss.nl/kampioenenhuldiging en kosten €6,- per stuk.