• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport wint derby tegen Herpinia

herpinia18Vandaag stond voor Berghem Sport de beladen streek derby tegen Herpinia op het programma.Er is zeker sprake van gezonde rivaliteit tussen deze 2 teams en dit was ook duidelijk terug te zien in de wedstrijd. 90 minuten lang was er volop strijd en passie en tot het einde was het spannend.

Herpinia had vorige week trainer Mark Post ontslagen en de nieuwe trainer Sander Strik en zijn assistent Willy van Griensven hebben niet voor een shockeffect kunnen zorgen. Berghem Sport komt al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Beide doelpunten waren nagenoeg identiek. Jordy van Buul neemt een vrije trap en Armin Alibasic scoort met een kopbal 0-1. Na een goede aanval van Berghem Sport geeft Jordy van Buul een voorzet en Armin Alibasic is zeer snel en attent en scoort met een intikker 0-2.

herpinia11

Deze voorsprong was op dat moment dik verdiend, maar zowel Herpinia als Berghem Sport hadden al eerder kunnen scoren. Een speler van Herpinia schiet de bal keihard onder in de hoek en keeper Martin Roelofs kan de bal ternauwernood redden en moet hierdoor een corner weg geven.De grootste kans om te scoren was voor Berghem Sport. Na een goede en snelle aanval van Berghem Sport gaat Armin Alibasic alleen op de keeper af, maar helaas voor Berghem Sport scoort hij niet.Herpinia komt nog voor de rust op 1-2. Een speler van Herpinia wordt in de 16 vast gehouden en de scheidsrechter wijst direct naar de penaltystip. Keeper Martin Roelofs koos wel de goede hoek, maar was kansloos op de goed genomen penalty. Ruststand 1-2.

herpinia15

Voor de rust was Berghem Sport duidelijk de betere ploeg en na de rust was Herpinia de iets betere ploeg. Na de rust krijgt Berghem Sport diverse zeer goede mogelijkheden om te scoren, maar met name Gijs Kappen en Armin Alibasic hadden na de rust hun vizier niet op scherp staan.

herpinia13

Doordat Berghem Sport verzuimde om te scoren bleef Herpinia hoop houden op een beter resultaat. Van beide teams werd er terecht een doelpunt afgekeurd. Na de rust hanteerden beide teams zeer vaak de lange bal en was er zeer weinig combinatie voetbal, maar dit werd volledig gecompenseerd door de strijd, passie en spanning en de felle duels in deze altijd beladen streek derby. De scheidsrechter heeft vandaag enkele gele kaarten gegeven, maar hij verzuimde om een speler van Herpinia rood te geven na een schandalige overtreding op Jose Medina.

Door deze overwinning heeft Berghem Sport de 3e plaats nog steviger in handen en door het punten verlies van Prinses Irene hebben ze weer uitzicht op de 2e plaats. Herpinia zal het nog zeer moeilijk gaan krijgen om degradatie te voorkomen. Volgende week staat voor Berghem Sport de belangrijke wedstrijd tegen Avanti ’31 op het programma en bij winst zal Berghem Sport dit seizoen zeker bij de eerste 3 gaan eindigen en dit betekend dat ze dan bijna zeker zijn van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Opstelling: Martin Roelofs, Jacky van Deutekom, Martijn Megens, Roy van de Ven (45e Jose Medina),(75e Edwin Huibers),Patrick van de Coolwijk, Marijn Huibers, Andy van Schijndel, Michael van Doren,Jordy van Buul, Gijs Kappen (70e Mitch Gielis), Armin Alibasic.

Scoreverloop: 0-1 Armin Alibasic, 0-2 Armin Alibasic, 1-2.Herpinia.