• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

BMX Holland feliciteert Berghemse Kim en kijkt vooruit naar WK BMX!

bmxhollandOss bedrijf, BMX Holland organisator WK BMX in Ahoy Rotterdam, feliciteert Kim Richters met het behalen van haar Nederlandse BMX titel. Uiteraard zijn ze erg benieuwd hoe Kim Richters het gaat doen tijdens het WK BMX. Dit weekend rijdt ze nog op het EK BMX in Denemarken en vervolgens op het WK in Rotterdam. BMX Holland uit Oss en het bedrijf The Organizing Connection van Berghemnaar Eric Kersten zijn betrokken bij de organisatie van het WK BMX in Ahoy Rotterdam.

Van 23 juli tot en met 27 juli 2014 strijden in Ahoy ’s werelds beste BMX’ers om titels en eremetaal tijdens de Wereldkampioenschappen BMX.

Ongeveer 250 elite en 2.500 internationale challenge rijders maken Rotterdam deze zomer tot dé BMX hoofdstad van de wereld. Niet alleen Nederlandse rijders als Laura Smulders, Jelle van Gorkom en Raymon van der Biezen worden verwacht, ook Olympische kampioenen Mariana Pajón en Māris Štrombergs hebben de Wereldkampioenschappen in de agenda’s staan.

Maar er is nog meer te beleven in Rotterdam. Tijdens het WK zijn er diverse side-events die een bezoek waard zijn. Wat dacht je van het BMX-museum waar je de geschiedenis van BMX kunt ontdekken, de BMX-bioscoop waar een unieke BMX-film wordt getoond of laat zelf je kunsten zien op de mobiele BMX-baan.

Het WK BMX is meer dan een week topsport. Ook aan breedtesport programma’s is gedacht. Zo wordt in aanloop naar het evenement een scholentoer gehouden, waarbij basisscholen BMX-les krijgen en wordt er na het WK de eerste BMX vereniging opgericht in Rotterdam.

Genoeg ingrediënten om van het WK een spektakel te maken en de sport een impuls te geven. Daarom zeggen we niets voor niets: “BMX rocks the world!”.

Meer informatie vindt je op www.bmxholland.com