• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Twee Berghemse darters gooien zich in het Nederlandse dartteam!

bjornenkristel2014Zaterdag vonden de selectiewedstrijden softtip darts voor Nederlands team plaatst in Bovenkarspel in Friesland, waar Berghem met drie darters vertegenwoordigd was. Johan van Haaren (speler van de Berchplaets) gooide sterk, maar wist geen winst te behalen zowel in het opwarmtoernooi als de selectiewedstrijden.  Bjorn Fransen (speler van de Berchplaets) begon de selectiedag met een opwarmtoernooi. Hier begon het voor Bjorn al meteen goed en tijdens deze warming-up werd er alleen 501 gegooid. 

Bjorn won twee partijen met 3-0, twee met 2-1 en 1 verloren met 2-1. Met dit resultaat ging hij door naar de halve finale die hij won met 2-1 en vervolgens werd de finale met 2-1 verloren.

Na het opwarmtoernooi begon de selectie voor het Nederlands team pas echt. Het spelverloop was 501, cricket, 501, cricket en voor de laatste partij werd er door degene die het dichtst bij de bull gooit bepaald wie er de laatste partij mocht beginnen of welk spel er gespeeld werd.
Bjorn won twee keer met 3-2 en vervolgens de finale die hij met 3-1 won! Hij heeft zich hiermee geplaatst voor het Nederlands dartteam!

De 3e Berghemnaar was Kristel van Erp (speelster Merx). In het opwarmtoernooi werd een partij in de poul verloren, maar de finale won ze. In het selectietoernooi werd de eerste wedstrijd verloren en via omweg de finale toch weten te behalen waarin ze twee keer van de rechtstreeks geplaatste moest winnen. En dat deed ze voortreffelijk en won met 3-0 en 3-1. Met deze overwinning wist ook Kristel zich te plaatsen voor de selectie Nederlands dartteam!

Met deze winst bestaat het Nederlands team nu voor 50% uit Bergse darters! Het Nederlands dartteam bestaat namelijk uit 3 mannen en 1 dame. Proficiat Bjorn en Kristel, Berghem kan trots op jullie zijn!

Dartteam De Merx met Kristel van Erp

dartteamberghem