• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse broers geselecteerd talententeam reddingsbrigade Nederland!

reddingsbrigadetimenbas01De Berghemse broers Bas (12) en Tim de Reuver (14) zijn geselecteerd om volgend jaar voor de nationale talententeam reddingsbridage uit te mogen komen. In 2010 zijn ze met life saving als sport gaan bedrijven. Bas is in 2011 3e geworden met NK en Nederlands kampioen in 2012 (inclusief NK-record op de 50 m lifesaver). Bas heeft al 2 jaar in dit talententeam gezeten, maar het doel was om hier ook in te blijven. En dat is gelukt, na flink trainen in het afgelopen jaar!

Met Tim ging het in het begin wat iets minder snel maar heeft in het laatste half jaar een flinke groei doorgemaakt en is uiteindelijk 3e geworden op het NK lifesaving en daardoor ook geplaatst in de Nederlandse selectie voor het nieuwe seizoen. Berghem mag trots zijn op deze prestaties!

Beide zwemmen ze bij de Reddingsbrigade Oss (voor verslagen) en bij Arethusa Oss voor extra trainingen. Deze combinatie (reddend zwemmen en wedstrijdzwemmen bij verschillende verenigingen) wordt wel door meer zwemmers gedaan, om het gewenste niveau te kunnen bereiken. 

Als ultieme vorm van het reddingswerk doen veel Reddingsbrigadeleden mee aan competities "Life Saving". De Life Saving sport is een aantrekkelijke sport, waarin een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid het resultaat bepalen. De Life Saving Sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in de competitieverband.

De LifeSaving sport heeft een Olympische nominatie en de topsportafdeling van Reddingsbrigade Nederland behoort met deze sportvorm van het reddingswerk zelfs tot de top van de wereld! Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij de International Life Saving Federation (ILS), waarbij reddingsorganisaties van zo’n 80 landen over de hele wereld zijn aangesloten.

Interesse? Meer info op www.arethusa.nl of www.reddingsbrigade.nl

Foto's Philouroux

Tim de Reuver (rechts) bronzen medaille

reddingsbrigadetimenbas

Bas de Reuver in actie

reddingsbrigadebas

reddingsbrigade01