• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eerste basketbalwedstrijden voor Berghemse Anouk in Amerika!

basketbalanouksportkledingDe 16-jarige Berghemse Anouk heeft haar droom uit zien komen om in Amerika te gaan sporten. Ze was uitgenodigd om in Amerika te gaan basketballen en op 10 Augustus is ze vertrokken naar Greenville in South Carolina en daar verblijft ze in een pleeggezin. Haar passie is basketbal en onlangs is de competitie in Amerika begonnen en Anouk verteld hierover.

Inmiddels heb ik 4 wedstrijden gespeeld. We hebben 3 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. Nog 5 wedstrijden en 1 toernooi te gaan voor de kerstvakantie. Het basketball is hier wel anders als in Nederland, sommige regels zijn anders en meisjes zijn veel fysieker. Maar daar raak je snelaan gewend als je 2 of meer wedstrijden per week speelt. Katelyn is de dochter van mijn gastgezin en speelt ook basketball in het schoolteam, dat is erg leuk want ik ben hele goede vrienden met haar en werkt goed met samen spelen in een wedstrijd.

Ik heb ook een Amerikaanse feestdag meegemaakt: Thanksgiving. Was super leuk! Vooral veel eten en gezellig met het gastgezin Thanksgiving parade kijken op tv.

Nog maar 3 school weken te gaan voordat ik weer naar Berghem kom! De laatste schoolweek wordt wel zwaar, want dan heb ik examens voor 1 week met alles wat ik de eerste helft van het schooljaar heb gehad, dus wordt hard leren.

Ik heb het nog steeds super naar me zin hier in Greenville. Het gastgezin is echt super leuk, heb goede vrienden gemaakt en school gaat goed maar ik zal heel blij zijn als het 22 december is en ik weer richting Nederland ga voor even!

Anouk Boontjes
Greenville - South Carolina - Amerika

Bij een van haar basketbalwedstrijden in Amerika is een mooie video gemaakt. Kijk naar de roze basketschoenen....dat is Anouk! Anouk heeft ze, als vervroegd kerstcadeau, gehad van haar gastgezin. Veel kijkplezier! Anouk basketbalwedstrijd in Amerika

anoukboon2