• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Goud en brons voor broer en zus op NJK Schermen

schermennjkthyrza2013Berghemnaren Edo Zoons (14) en zus Thyrza Zoons (15) hebben het fantastisch gedaan op het Nederlands Jeugd Kampioenschappen Schermen in Duiven. Edo won goud en brons en Thyrza twee keer brons. Naast Thyrza en Edo deden ook nog 5 andere Berghemnaren mee bij deze Nederlands Kampioenschappen Schermen met prima resultaten! Het lijkt erop dat Berghem een kweekvijver is geworden voor schermtalenten. Thyrza en Edo hebben een verslag geschreven over hun verrichtingen.

De verrichtingen van Edo:

De eerste dag startte ik om dezelfde tijd als mijn zus. Vandaag deed ik mee aan een hogere leeftijdscategorie, hoewel ik ook mee had kunnen doen in mijn eigen leeftijdscategorie, maar dan op het wapen degen. Toch wilde ik weten hoe ver ik zou komen op mijn favoriete wapen floret, want volgend seizoen zal ik ook met de ouderen mee moeten kunnen schermen. Je bent natuurlijk nooit helemaal tevreden als het geen goud is, maar om reëel te zijn was mijn uitschakeling in de kwartfinales in deze leeftijdcategorie toch een prima resultaat.

Op zondag meteen weer vroeg op de loper in mijn eigen leeftijdscategorie. Daar waren van tevoren zeker 5 schermers serieuze titelkandidaat, dus niets zeker en een sterk veld. Misschien omdat ik zaterdag op een hoger niveau had moeten schermen, ging het zondag bijna als vanzelf. Ik had in de poule alles gewonnen en slechts 1 tegenpunt. De eliminaties gingen ook prima en de uiteindelijke finale partij tegen Erik Albert van Schermcentrum Amsterdam kon ik met 15-11 winnen.

Ik ben heel blij met mijn resultaten van afgelopen weekend, zo kan ik vol goede moed aan het nieuwe seizoen beginnen. Mijn doel is om me het volgende seizoen al te plaatsen voor de EJK en de WJK als eerstejaars cadet.

Edo Zoons

-Zaterdag: Jongens Floret Cadetten (hogere leeftijdscategorie) - kwartfinales
-Zondag: Jongens Floret Pupillen (eigen leeftijdscategorie) - goud

schermennjkedo2013

De verrichtingen van Thyrza:

Zaterdag startte ik om 13:00, tegelijkertijd met Edo. Ruim twee uur van te voren was ik al aanwezig om andere schermers, trainers en schermouders gedag te zeggen, een beetje de zenuwen kwijt te raken en goed op te warmen en in te schermen. Ik had me goed voorbereid, maar schermde toch - naar mijn mening - een matige poule. Na de poules komt er een ranking, waarmee een systeem van afvalrondes tot vijftien punten wordt gemaakt: de eliminaties. Uiteindelijk ben ik geëlimineerd door de uiteindelijke winnares en dezelfde schermster die mij vorig jaar heeft geëlimineerd. Ook dit jaar was ze nog te sterk voor mij en moest ik genoegen nemen met een derde plek. Over deze dag ben ik wel tevreden, omdat ik voor een podiumplaats ging en dat is dus gelukt.

Zondag startte ik weer om 13:00 met een poule. Ik won, verbazingwekkend genoeg, van de schermster door wie ik gisteren op floret geëlimineerd was, maar verloor wel onnodig van een andere schermster. Zo zie je maar weer dat je met zo min mogelijk verwachtingen een wedstrijd in moet gaan. Na de poules stond ik 2e in de ranking, maar kwam via de eliminaties weer de winnares van gisteren op floret tegen. Ook al had ik in de poule van haar gewonnen vandaag, tijdens de eliminatie had ze mijn manier van schermen meteen door en ook vandaag eindigde ik weer op een 3e plek. Geëlimineerd door dezelfde schermster als de dag ervoor. Dat was nogal zuur, vooral omdat ik geloofde dat ik van de uiteindelijke nummer twee wel had kunnen winnen.

Al bij al was het geen slecht weekend, maar ik volgend seizoen ga ik voor twee gouden medailles en kwalificaties voor de EJK en de WJK!

Thyrza Zoons

-Zaterdag: Meisjes Floret Cadetten (eigen leeftijdscategorie) - brons
-Zondag: Meisjes Degen Cadetten - brons

schermennjkthyrza2013

De podiumplaatsen van de Berghemnaren Anne Claire Koooiman, Alexandra Kooiman, Sofie Honing, Myrthe Zoons en Axel Zoons op dit NJK Schermen:

-Anne- Claire Kooiman: zilver degen meisjes pupillen en brons meisjes floret pupillen
-Myrthe Zoons: brons floret meisjes pupillen en goud meisjes degen pupillen.
-Axel Zoons: goud degen heren benjamins en zilver heren floret benjamins.

Alexandra Kooiman en Sofie Honing vielen buiten het podium.

Proficiat Bergse schermtalenten namens Mooiberghem!