• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse Anne Knijnenburg pakt bollentrui op 3 daags event

Bij de 3 daagse Tour of Chongming Island neemt de Berghemse Anne Knijnenburg de bollentrui mee naar huis. VolkerWessels Women's Pro Cycling team deed het goed deze week, maar kwamen helaas net te kort voor ritoverwinningen. Tijdens de derde en laatste rit van deze ronde reed Anne samen met een Tjechische renster, met nog 40 km te gaan, weg. Anne had zich al eerder in de koers verzekerd van de bergtrui. 20km voor het einde van de derde etapperit zakte het tempo en kwam het peloton dichterbij,

nadat ze al een eerdere voorsprong hadden van ruim 2 min. Daarom besloot Anne om zelf verder te gaan. Ze hield zich heel lang staande, maar helaas werd ze 5 km voor het einde ingehaald door het peloton.

Omdat Anne lang op kop gereden heeft, had ze ook veel bonus seconden gepakt en werd daarmee nog mooi 8e in het eindklassement. Teamgenoten Scarlett Souren en Sofie van Rooijen werden 2e en 3e in de laatste rit en daarmee won Scarlett het jongeren klassement (de witte trui) en werd 3e in het eindklassement. Dus de dames van VolkerWessels Women's Pro Cycling team hebben goede zaken gedaan deze week in China.

Zondag staan Anne en haar ploeg ook weer aan de start bij de Tour of Guangxi, de laatste worldtour koers van dit seizoen.