• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oliwier Mazurkiewicz pakt ook in Eindhoven de winst!

Oliwier Mazurkiewicz, winnaar van de 4e ronde van het Kart4fun Karting Championship op baan De Landsard in Eindhoven. Ook in het algemeen klassement behoudt hij de leiding. Naarmate het seizoen vordert, wordt zijn voordeel heel duidelijk. Na een niet erg succesvolle kwalificatie waarin Oliwier in de tijdrit 5e werd, was de race erg spannend omdat Oliwier, nadat hij vanaf de 5e positie was gestart, vakkundig de leiding nam in bocht 3 en zijn vaardigheden bewees door de eerste ronde te winnen.

In de tweede race startte Oliwier heel scherp vanaf pole position, maar na te veel grip op de baan werd zijn gokart weggegooid en verloor hij de leidende positie, waardoor hij in race nr. 2 eindigde. De derde race van de dag was buitengewoon moeilijk en Oliwier vocht verschillende spectaculaire duels en voerde vervolgens zijn plan uit, waarbij hij voor zijn rivaal eindigde en de hele dag de drie races won. Oliwier is na de zomerstop weer in topvorm.

Oliwier begint met de voorbereidingen voor de volgende belangrijkste wedstrijd van de Nederlandse kampioenschappen dit jaar 15-09-2024 op De Landsard Eindhoven, waarbij tickets voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Italië in Sarno zullen worden uitgedeeld.