• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse Siem Duijs gaat Nederland verlaten voor een Amerikaans avontuur!

Siem Duijs uit Berghem, zoon van Harold en Miranda Duijs, gaat Nederland verlaten voor een Amerikaans avontuur! Nederland is toch voetbalgek? Vooral na de halve finale bij het EK voetbal? Maar je moet maar eens in Amerika kijken. Soccer is booming. Zonder onze vaderlandse voetbalcultuur te kort te doen: alles in de V.S. ademt topsport. En dat geldt dus ook voor voetbal. De populariteit van voetbal in de Verenigde Staten is immens en groeit

nog steeds. Bij het mannenvoetbal, maar nog meer het vrouwenvoetbal, dat mondiaal op eenzame hoogte staat. En het WK voetbal 2026 komt er aan! Het evenement zal gehouden worden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten!

Siem is sinds zijn vijfde levensjaar al actief in de voetbalwereld. Hij is zijn carrière begonnen bij Berghem Sport. In zijn jeugd is er vaker interesse in hem getoond door meerdere eredivisie teams. Ook is hij gescout geweest door RKC Waalwijk, Willem II en FC Den Bosch maar tot een definitieve overstap kwam het niet. Door het talent wat Siem had laten zien, mocht hij op 17-jarige leeftijd aansluiten bij de trainingen van het eerste team van Berghem Sport. Om het voetballen beter te combineren met zijn studie is Siem vervolgens naar SV Meersen gegaan in Maastricht. In zijn eerste seizoen werd hij topscorer van de competitie waarbij hij in 20 wedstrijden maar liefst 19 keer wist te scoren en 14 assists gaf. Dus veel talent in huis!

Hij heeft in Maastricht zijn Bachelor Gezondheidswetenschappen behaald en gaat in Amerika voor zijn master. In Amerika kun je namelijk studie en voetbal prima combineren. Daar is de hele sportcultuur op ingericht. De aanvallend ingestelde voetballer gaat spelen bij Fort Hays State University. Deze school is gelegen in Hays in Kansas. Het team heeft vorig seizoen acht wedstrijden weten te winnen en net zoveel gelijk gespeeld. Te hopen is dat het team, samen met Siem zijn kwaliteiten, volgend seizoen meer overwinningen gaat behalen. Siem vertrekt 7 augustus 2024 en gaat voor 2 jaar.

Mooi Berghem wenst Siem heel veel plezier en succes toe bij Fort Hays State University. Het is een ontzettend mooie uitdaging in Amerika!