• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bergse in de prijzen gevallen bij het NK softtip darts

dartennk2013Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap softtip darts bij ‘de Schatberg’ in Sevenum. Hier konden de Bergse darters natuurlijk niet ontbreken. Vrijdagmiddag vertrokken ze met een delegatie van 10 darters en 2 fanatieke supporters richting Sevenum.

Nadat ze waren aangekomen, ingechecked en geinstalleerd hadden in hun huisjes ging voor de sommige hun 1ste fles jupiler van het weekend kapitein, met een vooruitblik dat er nog velen zullen gaan volgen.

Vrijdag avond deden Kristel van Erp en Bart vd Leest samen met een andere jongen mee aan de Mix triple. Zij werden hier verdienstelijk 5/6. Daarna werd er nog een toernooi wild card cricket gegooid.
Hierbij deden de Bergse mee, maar deze avond stond het geluk niet aan hun zijde en werden er geen prijzen behaald. Behalve Dennis vd Heijden welke 7/8 was geworden.

Na een gezellige 1ste avond gingen de meeste tussen half 2 en 3 uur naar bed om de volgende dag weer fris er tegen aan te kunnen. De meeste hadden geluk aangezien de wedstrijden voor hun pas om 14.00 uur begonnen. Dit gold niet voor Kristel van Erp, zij deed mee met mix Koppel samen met een andere darter en hierbij werd ze weer 5/6de. Deze dag waren Eggy Brands en Martijn vd Sloot ook aangekomen in Sevenum, waarbij Eggy in de prijzen was gevallen bij het spel Tic Tac Toe.

‘s Middags begon het cricket single. Hierbij vielen de Bergse ook weer in de prijzen. Kristel van Erp werd 7/8, Dennis van der Heijden 5/6 en Eric Rosenbrand werd knap 3e. De 1ste beker was een feit.

‘s avonds werd er nog koppel cricket en Bermuda gegooid. Maar door waarschijnlijk de lange dag waren hier weinig Bergse in de prijzen gevallen, behalve Kristel. Zij moest haar titel verdedigen bij de Cricket koppel dames helaas verloor ze in een spannende finale en werd toch knap 2e met haar koppel maatje en de 2e beker was een feit.

De zondag hadden de meeste het zwaar. Het was weer voor de meeste een ‘te’ gezellige avond geweest waarbij de wekker de volgende ochtend te vroeg afging. Dit keer was het namelijk dat het 1ste toernooi deze dag om 10.00 uur begon. Dit begon met single 501. Dennis vd Putte en Stefan Reijs werden hier 9/12de, Dennis vd Heijden werd 5/6, Eric Rosenbrand 3e en Kristel van Erp ook 3e. Dus hierbij ook weer 2 bekers erbij.

De meeste Bergse zijn toen richting huis gegaan. Kristel had echter nog een titel te verdedigen en dit was de 501 koppel dames. Na een goede partij wonnen ze de finale en waren ze weer Nederlands kampioen bij het 501 koppel dames.

Al met al was het weer een geslaagd weekend. Op naar het volgend toernooi en dit zal het WK zijn in Chicago.