• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nicky en Jeffrey kunnen terugkijken op geslaagde eerste week bij Dakar Rally 2022!

Het was vanochtend vroeg al even spannend, want er waren 'stukken'. 'Net voordat we wilde starten aan de verbindingsroute, deed onze buggy het niet meer', vertelde Berghemnaar Nicky Zoontjens. 'We gingen naar onderzoek uit en toen bleek dat de kabel van de brandstofslang was verbrand'. Ze konden het gelukkig net op tijd repareren en reden naar de start. Maar toen ontdekte ze dat het

roadboek het niet deed. 'We waren onderweg en tijdens de verbinding deed het roadboek het niet. Deze hebben we nog moeten verwisselen', reageerde Nicky rustig. 'Hopelijk was het dat voor vandaag en rijden weer zo netjes als gisteren', vulde Jeffrey Otten nog aan.

Vandaag reden ze weer een proef van Riyadh naar Riyadh en dat ging ze goed af. 'Wat een keien allemaal onderweg, niet te geloven', was de reaktie van Jeffrey na afloop. Dat is gevaarlijk, want die keien zie je vaak op het laatst en dan kan je niet meer corrigeren. Gelukkig hadden Jeffrey en Nicky geen lekke band gekregen met al die stenen en kwamen ze als 25e over de finish. In het klassement staan ze nu op een verdienstelijke plaats, plaats nummer 37.

IMG 20211231 WA0027

Zaterdag is er een rustdag en dan rusten ze lekker uit. Nicky en Jeffrey kunnen terugkijken op een geslaagde eerste week. En vooral terugkijkend toen ze in 2e etappe een zware crash hadden en bijna uitvielen. Gelukkig beiden ongedeerd. Toen hadden ze veel tijd verloren en dat is moeilijk om in te halen. Na de 2e etappe ging het in de andere etappes gesmeerd. Rust nu goed uit en heel veel succes mannen in de tweede week!

Vanavond om 19.30uur is op tv bij RTL7 een impressie van deze dag te zien. Misschien komen Jeffrey en Nicky weer voorbij? Gisteren waren ze wel twee keer in beeld!

Lekker uitrusten en slapen op het 'camp bed air' in het tentje..